Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλάβρυτα: Η ιατροδικαστική εξέταση θα ρίξει φως στην τραγωδία

Καλάβρυτα: Η ιατροδικαστική εξέταση θα ρίξει φως στην τραγωδία

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται, όσον αφορά τα αίτια της τραγωδίας, είναι οι τρεις άνδρες να παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού.

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται να προσδιορίσουν τα ακριβή αίτια του θανάτου των τριών ορειβατών, που εντοπίστηκαν νεκροί το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται, όσον αφορά τα αίτια της τραγωδίας, είναι οι τρεις άνδρες να παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της «μαυρολίμνης».

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους τρεις άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Αμέσως με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισαν την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, Περιπολικό του Α.Τ.Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων ενω έχει ζητηθεί και η συνδρομή της 6ης ΕΜΑΚ.

Δύσβατη πλαγιά

Το Πυροσβεστικό Σώμα έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από το σημείο όπου εντοπίστηκαν οι σοροί των τριών ορειβατών.

Πρόκειται για δύσβατη και χιονισμένη πλαγιά. Οι διασώστες κατόρθωσαν να προσεγγίσουν το σημείο έπειτα από πολύωρη επιχείρηση.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη επιχείρηση»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο γενικός διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, Αλέξης Άγριος.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη επιχείρηση. Τα σωστικά συνεργεία φεύγουν από το χώρο. Ήταν μια προσπάθεια 35 ατόμων για να ανασύρουμε τα θύματα από το σημείο που βρέθηκαν, γιατί ήταν πολύ δύσβατο σημείο, 3χλμ. από τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου. Το πρώτο θύμα μετά τις 12 το παρέλαβε ασθενοφόρο. Τώρα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία», εξήγησε ο κ. Άγριος.

«Το Σάββατο είχαμε νυχτερινή λειτουργία στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων. Φεύγοντας από το πάρκινγκ του χιονοδρομικού διαπιστώσαμε ότι ένα όχημα βρισκόταν ακόμα εκεί. Μιλήσαμε με τους οικείους των ανθρώπων και μας είπαν ότι είχαν πάει για παγο-αναρρίχηση. Όταν δεν είδαμε κάποιο σημάδι από φακούς, πήγα στην αστυνομία και την πυροσβεστική και ξεκινήσαμε την αναζήτηση. Τα παιδιά τα γνωρίζαμε. Ήταν πολύ έμπειροι ορειβάτες. Ο κόσμος της ορειβασίας θρηνεί σήμερα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Στη διαδρομή τους τους παρέσυρε μεγάλη χιονοστιβάδα και δυστυχώς τους πέταξε πολλά μέτρα μακριά σε γκρεμό και βράχους», περιέγραψε ο κ. Άγριος για το τραγικό δυστύχημα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024