Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εστίαση: Πώς οι έλεγχοι για τον κοροναϊό αποκαλύπτουν «γαλέρες»

Εστίαση: Πώς οι έλεγχοι για τον κοροναϊό αποκαλύπτουν «γαλέρες»

Τα εργασιακά δικαιώματα στην εστίαση είναι «υπό διωγμό», όπως αποκαλύπτουν και οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας.

Σε ελέγχους σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Σέρρες προχώρησαν κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύουν ότι η εστίαση παραμένει ένας χώρος όπου οι «γαλέρες»… ευδοκιμούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση εντοπίστηκαν σαράντα εργατικές παραβάσεις σε επτά μόλις καταστήματα. Οι έλεγχοι είχαν να κάνουν τόσο με την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας όσο και για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι έγιναν στις τρεις προαναφερθείσες περιοχές από τις 4 έως 6 Φεβρουαρίου.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων

Στην Αττική:

  • σε μπαρ – εστιατόριο, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας, ενώ παράλληλα από τους ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού
  • σε εστιατόριο – καφετέρια, να μην έχουν εκδοθεί 18 αποδείξεις λιανικής πώλησης και να απασχολούνται 7 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και
  • σε σνακ – μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού και επιπλέον να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας.

Στη Θεσσαλονίκη:

  • σε καφέ – μπαρ, να απασχολούνται 5 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και
  • σε καφενείο – μεζεδοπωλείο, να μην έχει εκδοθεί απόδειξη λιανικής πώλησης και να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας.

Στις Σέρρες:

  • σε καφέ – μπαρ, να μην έχουν εκδοθεί 5 αποδείξεις λιανικής πώλησης και να απασχολούνται 15 εργαζόμενοι, χωρίς να επιδειχθούν σχετικοί πίνακες προσωπικού και
  • σε καφέ – μπαρ, να μην έχουν εκδοθεί 3 αποδείξεις λιανικής πώλησης, να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας, καθώς και να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.

Όπως αναφέρεται στην ενημέρωση, για όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.Ε.Π.Ε., Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Πού μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr και financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024