Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Αντύπας: Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο συνθέτη και μουσικό

Νίκος Αντύπας: Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο συνθέτη και μουσικό

Ο Νίκος Αντύπας στην καριέρα του συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας. Ο θάνατος του αφήνει ένα τεράστιο κενό.

Το ύστατο «χαίρε» είπαν σήμερα (4/1) συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες στον Νίκο Αντύπα.

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, σε ηλικία 68 ετών, από εγκεφαλικό.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, που είχε συνεργαστεί μαζί του και ήταν καλή του φίλη.

Η ανάρτησή της

Η απώλειά του έχει συγκλονίσει τους δικούς του ανθρώπους αλλά και όλους τους καλλιτέχνες που είχαν δουλέψει μαζί του.

Το μεσημέρι της Παρασκευής οι περισσότεροι εξ αυτών έδωσαν το «παρών» στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Ρηγίλλης για να τον οδηγήσουν στην τελευταία του κατοικία.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, η Χαρούλα Αλεξίου, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Βασίλης Λέκκας, η Λίνα Νικολακοπούλου, ήταν εκεί.

Ποιος ήταν ο Νίκος Αντύπας

Ο Νίκος Αντύπας μπήκε στην ελληνική δισκογραφία αρχικά ως ντράμερ με τους Ιωνάθαν, αργότερα με το σχήμα των Sunset και ύστερα των διάσημων Socrates.

Το 1985 έκανε αίσθηση με την κυκλοφορία «Ζεστά ποτά» των αδερφών Κατσιμίχα, σε ενορχήστρωση δική του.

Το 1991 ανέλαβε την ενορχήστρωση του δίσκου «Μένω εκτός» της Ελευθερίας Αρβανιτάκη. «Ο Νίκος δεν ενορχήστρωσε απλώς. Ανα-σύνθεσε. Αυτός είναι ο σωστός όρος για την παρουσία του σ’ αυτον τον δίσκο» έγραφε η ερμηνεύτρια στο ένθετο του δίσκου.

Η δουλειά, όμως, που σημάδεψε την καριέρα του ήταν ο δίσκος «Σαν ηφαίστειο που ξυπνά», σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και με ερμηνεύτρια την Πρωτοψάλτη. Το άλμπουμ γνώρισε τεράστια επιτυχία ενώ το 1998 παρουσιάζεται και με τη μορφή μουσικής παράστασης σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Είχε προηγηθεί, το 1992, το επίσης επιτυχημένο Δι’ ευχών, και πάλι με στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, αυτή τη φορά με ερμηνεύτρια τη Χαρούλα Αλεξίου.

Ακολούθησε, το 1994, το «Έϊ!» με την Χαρούλα Αλεξίου, σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Άρη Δαβαράκη και της ίδιας της Αλεξίου.

Στην καριέρα του συνεργάστηκε, είτε ως συνθέτης είτε ως ενορχηστρωτής, με τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας, μεταξύ άλλων τους Θάνο Μικρούτσικο, Γιώργο Νταλάρα, Νάνα Μούσχουρη, Μαρινέλλα, Δημήτρη Μπάση, Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024