Ρόδος: Νέα σύλληψη και δίκη γονέων που δεν έστελναν το παιδί τους στο σχολείο
Πληθαίνουν τα περιστατικά με τις συλλήψεις γονέων που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο
Σε δίκη παραπέμφθηκαν από την Εισαγγελία της Ρόδου το απόγευμα της Τετάρτης οι γονείς ενός 12χρονου κοριτσιού, 49 και 47 ετών, που συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου διότι δεν την έστελναν στο σχολείο.
Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της 26ης Ιανουαρίου 2022 οι αρνητές γονείς εμφανίστηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου για να εξεταστούν στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικότητας φοίτησης στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο.
Εξεταζόμενοι υποστήριξαν ότι λόγω της πανδημίας του κοροναϊού αλλά και προβλημάτων υγείας της κόρης τους δεν την έστειλαν φέτος στο σχολείο αλλά ούτε και προτίθενται να την στείλουν για φοίτηση στο δημοτικό σχολείο, όπως αναφέρει η dimokratiki.gr.
Και μια παλιά υπόθεση
Θυμίζουμε ότι την προσεχή Δευτέρα θα δικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο πατέρας ενός 10χρονου παιδιού που συνελήφθη πρώτος διότι ομοίως δεν το έστελνε στο σχολείο.
Κατηγορούμενη ήταν και η σύζυγος του και μητέρα του παιδιού αλλά η υπόθεση διαχωρίστηκε για εκείνη και παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο την 4η Μαρτίου 2022.
Το Δικαστήριο αναμένει βεβαίωση ότι το παιδί έχει ξεκινήσει εκ νέου την φοίτηση του στο σχολείο, όπως είχαν πει ότι θα πράξουν οι γονείς κατά την διάρκεια της απολογίας τους.
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν άλλοι 23 πολιτικοί κρατούμενοι βάσει του νόμου περί αμνηστίας
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
- Βενεζουέλα: Απεργία πείνας ξεκίνησαν πάνω από 200 κρατούμενοι που δεν καλύπτονται από την αμνηστία
- Μεξικό: Κύμα βίας πυροδοτεί ο θάνατος του Ελ Μέντσο – Εκκληση για ψυχραιμία από τη Σέινμπαουμ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος
- WhatsApp: Ανακοίνωσε πρόσβαση στο ιστορικό ομαδικών μηνυμάτων
- Δασμοί Τραμπ: Νέος γύρος αντιδράσεων από εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)













![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442