Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηράκλειο - Παρέμβαση εισαγγελέα για 23 αρνητές γονείς - Χωρίς σχολείο φέτος τα παιδιά τους

Ηράκλειο – Παρέμβαση εισαγγελέα για 23 αρνητές γονείς – Χωρίς σχολείο φέτος τα παιδιά τους

Ορισμένοι από τους γονείς έχουν επιλέξει από την προηγούμενη σχολική χρονιά να κρατούν μακριά από τις σχολικές αίθουσες τα παιδιά τους.

Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να βρεθούν οι γονείς 23 μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου, οι οποίοι αρνούμενοι να ευθυγραμμιστούν με τα μέτρα κατά του κοροναϊού, από την αρχή του σχολικού έτους δεν πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας

Ορισμένοι από τους συγκεκριμένους γονείς, μάλιστα, έχουν επιλέξει από την προηγούμενη σχολική χρονιά να κρατούν μακριά από τις σχολικές αίθουσες τα παιδιά τους.

Με τη νεότερη πρόβλεψη στον Ποινικό Κώδικα πάντως, για όσους έχουν την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπουν την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση, τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματικό πρόστιμο.

Αποφασισμένος να τρέξει όσες διαδικασίες προβλέπονται προκειμένου να γυρίσουν τα παιδιά στο φυσικό τους περιβάλλον δήλωσε ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι τα παιδιά αυτά κινδυνεύουν να χάσουν σημαντικό κομμάτι και της γνωστικής τους επάρκειας καθώς, στις περιπτώσεις των δημοτικών, η όποια απόφαση να φοιτήσουν και πάλι την τάξη συνδέεται απόλυτα με τη σύμφωνη γνώμη του γονέα.

Πηγή: neakriti

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024