Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Prada - Η νέα ανδρική κολεξιόν είχε all star cast και γούνα σε σημεία που δεν θα φανταζόταν κανείς

Prada – Η νέα ανδρική κολεξιόν είχε all star cast και γούνα σε σημεία που δεν θα φανταζόταν κανείς

Η Miuccia Prada και ο Raf Simons ξεκίνησαν το πρώτο από τα φυσικά σόου από τότε που ξεκίνησε η δημιουργική τους συνεργασία

Ακριβώς 10 χρόνια αφότου έφεραν διασημότητες όπως ο Willem Dafoe, ο Gary Oldman, ο Adrien Brody και ο Tim Roth στην πασαρέλα για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2012, η ​​Miuccia Prada και ο Raf Simons κάλεσαν τον Kyle MacLachlan (ένας από τους αγαπημένους ηθοποιούς του David Lynch), τον Jeff Goldblum (Grand Budapest Hotel), ο νεαρός Ashton Sanders (WuTang: An American Saga) και Asa Butterfield (Sex Education) για την επίδειξη μόδας Prada Men’s Fall/Winter 2022.

All star cast

Η γοητεία για το Χόλιγουντ και τα αστέρια που βρίσκονται πιο κοντά στο πνεύμα του Maison, καθώς ανοίγουν τις πόρτες σε μια νέα εποχή του άνδρα της Prada: προσεκτικός και ενημερωμένος για τη μόδα και βαθιά πρόθυμος να επενδύσει στο ντύσιμο και την εικόνα του για να βγει έξω.

Ο ηθοποιός Jeff Goldblum (Τζεφ Γκόλντμπλουμ) έδωσε μια γροθιά νοκ-άουτ στο Μιλάνο. Ο βετεράνος των Jurassic Park, Independence Day και The Fly, που πρόσφατα χρίσθηκε ως ο ανεπίσημος «τρελός» εκπρόσωπος της λαϊκής κουλτούρας, ήταν το μοντέλο που έκλεισε για την επίδειξη πασαρέλας του ιταλικού πολυτελούς οίκου, με μια αλησμόνητη εμφάνιση.

View this post on Instagram

A post shared by Prada (@prada)

Φορώντας ένα μαύρο μακρύ παλτό, όπου η επένδυση από ψεύτικη γούνα είχε ανέβει στα μανίκια, στους δικέφαλους, ο 69 ετών ηθοποιός, έφερε στο προσκήνιο μια νέα τάση στα παλτό.

«Εδώ, η καθημερινότητα αξιοποιείται, τα σημεία και τα σημαίνοντά της ανταλλάσσονται με εκείνα της κομψότητας και της πολυπλοκότητα», δήλωσαν οι συν-σχεδιαστές Miuccia Prada και Raf Simons στις σημειώσεις που συνοδεύουν τη συλλογή. «Δίνεται μια αίσθηση ευκαιρίας στην καθημερινή δραστηριότητα – μια σημασία, μια αξία, που τονίζει την αξία της εργασίας για την κοινωνία».

Και παρόλο που η πρόσκληση στο σόου συνοδευόταν από ένα πουκάμισο και ένα παντελόνι πιτζάμα, στην πασαρέλα, αυστηρά μονόχρωμα κοστούμια με αθλητικό κόψιμο και ολόσωμες μπόιλερ φόρμες συστήνονται ως τα νέα «κοστούμια εργασία» της νέας μεταπανδημικής ζωής.

Εμφανίστηκαν έντονα χρώματα όπως το κίτρινο και το λάιμ, μαζί με ιριδίζον ρε-νάιλον ακόμα και ροζ. Το εφέ ήταν πολύ πανκ και πολύ σέξι, παρά τη διαμάχη των Ιταλών αστυνομικών, που δεν θα ήθελαν να φορέσουν ροζ μάσκες γιατί είναι ένα «χρώμα που δεν ταιριάζει» στη στολή και την αρρενωπότητα τους. Το 2022 γίνεται ακόμη η συζήτηση αν υπάρχουν «ανδρικά» και «γυναικεία» χρώματα. Είναι από αυτές τις συζητήσεις που όχι απλά με κουράζουν, αλλά έχω αποφασίσει πως έχει ήδη βγει η ετυμηγορία.

Υπήρχε λάμψη άψογο φινίρισμα και μια αναμφισβήτητη δύναμη στα ρούχα, αλλά είναι στο παιχνίδι δημοσιότητας που η Prada κέρδισε τον ανταγωνισμό σε μια σεζόν επιδείξεων ανδρικών ενδυμάτων, όπου οι σχεδιαστές αγωνίστηκαν για την προσοχή. Τα κρούσματα του Omicron ανάγκασαν τη Βέλγο σχεδιάστρια Ann Demeulemeester να αναβάλει μια πολυαναμενόμενη εκδήλωση στην εμπορική έκθεση ανδρικών ενδυμάτων Pitti Uomo στη Φλωρεντία, ο Giorgio Armani ακύρωσε και τα δύο του ανδρικά ντεφιλέ στο Μιλάνο και ο Jonathan Anderson άλλαξε την τελευταία στιγμή τα πλάνα για την πασαρέλα του.

Πασαρέλα από νάιλον

Η Prada κατείχε τα πρωτοσέλιδα, αλλά ήταν μια πειστική διπλή επιτυχία μετά την κυκλοφορία της συλλογής Adidas Re-Nylon, η οποία κυκλοφόρησε στα ηλεκτρονικά καταστήματα πριν από μέρες και ώθησε τη μάρκα στην κορυφή των μηχανών αναζήτησης των πολυτελών αγοραστών. Η τρίτη συνεργασία μεταξύ της ετικέτας πολυτελείας και των βασικών αθλητικών ειδών περιλαμβάνει 21 τεμάχια που χρησιμοποιούν το νάιλον που οδήγησε την Prada στην απόλυτη δόξα με τα σακίδια πλάτης της στη δεκαετία του ’80 και του ’90.

Όπως και στη φθινοπωρινή συλλογή της Prada πριν από ένα χρόνο, η φετινή πασαρέλα συστήνει νέα υφάσματα και τεχνοτροπίες. Ανάλαφρες φόρμες από υλικό, deux-κομμάτια, που αναφέρονται στην ιδέα της εργασίας, της κίνησης, της δραστηριότητας και του ελεύθερου χρόνου. Διευρυμένες σε όγκο και επαναυλοποιημένες υφές σε δέρμα ή επεξεργασμένο μετάξι, αυτές οι φόρμες μας καλούν να είμαστε άνετοι αλλά και λαμπεροί. Έτσι, το πανωφόρι με στολισμένο με γούνινο μοχέρ περιλάμβανε το επαγγελματικό εύρος αυτού του φάσματος σύγχρονων ενδυμάτων εργασίας με εξαιρετική Pradafied απόδοση.

Ο ρεαλισμός μπορεί να επηρεάσει την κομψότητα; Ασφαλώς!

Μετά από την άνεση της καραντίνας και αφού ακόμη καλά – καλά δεν έχουμε αποτινάξει από επάνω μας τα φαρδιά και άνετα ρούχα, η Prada προσπαθεί με ήπια βήματα αλλά με μικρές τολμηρές πινελιές να μας εντάξει στην νέα πραγματικότητα. Όχι ακόμη δεν είναι η ώρα για σκληρά δερμάτινα double monk strap παπούτσια, αλλά υπάρχει ζωή και μακριά από τα αθλητικά. Οι άνετες μέθοδοι κατασκευής ρούχων εφαρμόζονται σε πλεκτά, μπουφάν bomber και παρκά, επισημοποιώντας αυτά τα παραδείγματα καθολικής ένδυσης. Η κομψότητα γίνεται μέσο γιορτής. Τα ενδύματα αντιπροσώπευαν έναν κατασκευασμένο μοντερνισμό, με την εγγενή αρχιτεκτονική τους να προσδιορίζει το σχήμα και τη μορφή. Δόθηκε έμφαση στο σώμα, οι ώμοι και η μέση ορίστηκαν μέσα από την παραδοσιακή υψηλή ραπτική, μια σιλουέτα που μεταδόθηκε στα καθημερινά ρούχα, οι δύο κλάδοι όχι μόνο αντιπαρατέθηκαν αλλά ενώθηκαν ως ένα.

Μια ένωση που λειτούργησε άψογα. Δείτε και μόνοι σας.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024