Η προσφορά αυτή πραγματοποιείται με μέριμνα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.

Μάσκες αυξημένης προστασίας στους 3.500 εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών βαθμίδων θα προσφέρει ο Δήμος Πειραιά ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων τη Δευτέρα και προκειμένου να στηρίξει την εκπαιδευτική κοινότητα.

Είναι χαρακτηριστικό πως θα διανεμηθούν 35.000 μάσκες, δέκα ανά εκπαιδευτικό και στις 150 σχολικές μονάδες του Πειραιά. Επιπλέον, όλα τα σχολεία θα εξοπλιστούν με συνολικά 40.000 μάσκες μιας χρήσης και 40.000 γάντια, καθώς και με όλο το αναγκαίο υγειονομικό υλικό (αντισηπτικά στις αίθουσες και σε όλους τους χώρους, ηλεκτρονικά θερμόμετρα, κρεμοσάπουνα, χειροπετσέτες).

Η προσφορά αυτή πραγματοποιείται με μέριμνα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, σημείωσε: «Ο Δήμος Πειραιά προκειμένου να συμβάλει στην όσο το δυνατόν ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα, ανέλαβε μια ακόμη πρωτοβουλία για τη μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών από τον κορωνοϊό. Με αίσθημα ευθύνης θα προσφέρει 35.000 μάσκες σε όλους τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας, ενώ θα προμηθεύσει όλες τις σχολικές μονάδες με 40.000 μάσκες μιας χρήσης, καθώς και με όλο το απαραίτητο υγειονομικό υλικό. Η προσφορά αυτή αποτελεί για εμάς αυτονόητη υποχρέωση, καθώς είναι σημαντικό να στηρίζουμε τη σχολική κοινότητα, η οποία εξακολουθεί να βιώνει τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης. Θα συνεχίσουμε να είμαστε έμπρακτα κοντά στα σχολεία και στις αυξημένες ανάγκες των εκπαιδευτικών και των μαθητών, όπως το πράξαμε από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία στη χώρα μας. Η αυτοδιοίκηση άλλωστε έχει αποδείξει ότι σε στιγμές κρίσης βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή, με θετικά αποτελέσματα».

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, επεσήμανε: «Και σε αυτή τη νέα δύσκολη συγκυρία με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, προσπαθούμε να συνδράμουμε την εκπαιδευτική κοινότητα ενισχύοντας, στον βαθμό του εφικτού, την προστασία της κατά την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr