Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτές τις γιορτές…

Αυτές τις γιορτές…

Ασφαλώς το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να έρθει για όλους, μετά το εμβόλιο που ο κόσμος οφείλει στην επιστημονική κοινότητα, είναι η τελική νίκη επί της πανδημίας.

Αυτές τις γιορτές οι ευχές για υγεία και τα χρόνια πολλά αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο νους δεν μπορεί παρά να τρέχει στις 20.000 χαμένες ζωές, θύματα του κοροναϊού στη χώρα μας.

Ασφαλώς το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να έρθει για όλους, μετά το εμβόλιο που ο κόσμος οφείλει στην επιστημονική κοινότητα, είναι η τελική νίκη επί της πανδημίας.

Αν θέλουμε όμως να δούμε την αλήθεια κατάματα, ο πολυπόθητος θρίαμβος της επιστήμης επί της μάστιγας του 21ου αιώνα μπορεί να αργήσει ή ακόμη και να χαθεί στο μεγάλο χάσμα πλούσιων και φτωχών χωρών, εκεί που η ανέχεια στερεί το κάθε φάρμακο και τα εμβόλια από τον άνθρωπο.

Αυτές τις γιορτές η μεγάλη αβεβαιότητα είναι η εξέλιξη της πανδημίας, η πορεία της Ομικρον και ειδικά για τη χώρα μας η ανασφάλεια που δημιουργεί η απουσία των μαχητών-πρωταγωνιστών του πρώτου κύματος της πανδημίας το 2020 με τους οποίους περάσαμε μαζί τις εβδομάδες και τους μήνες της καραντίνας. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι σε πολλούς έλειψε η καθημερινή ενημέρωση του καθηγητή Τσιόδρα, οι προειδοποιήσεις του καθηγητή Σύψα, οι συμβουλές της καθηγήτριας Κοτανίδου για το πώς θα προστατευθούμε. Να μην πούμε ότι μας έλειψε ακόμη και ο Νίκος Χαρδαλιάς που χάθηκε κάπου ανάμεσα στην πανδημία και στις φωτιές του καλοκαιριού.

Το κυριότερο όμως είναι ότι αυτές τις γιορτές αναδείχθηκαν και τα μεγάλα ελλείμματα της χώρας: l Η απουσία – τουλάχιστον – ενσυναίσθησης από ορισμένους πολιτικούς οι οποίοι κλείνοντας τα μάτια στην απειλή της Ομικρον καθησυχάζουν, αντί να προειδοποιούν και να προστατεύουν τους πολίτες, ότι φθάνουμε στο τέλος της πανδημίας.

l Η έλλειψη παιδείας σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, όπως φάνηκε και από τις τελευταίες διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών σε μικρές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και τη μεγάλη συμμετοχή ακόμη και άσχετων περιπατητών σε αυτές.

l Η έλλειψη ευαισθησίας σε βαθμό «αναισθησίας» από κόμματα και πολιτικούς του Δημοκρατικού Τόξου απέναντι στη νοσηρή επανεμφάνιση ακροδεξιών οργανώσεων υπό τον μανδύα των «θεματοφυλάκων του Συντάγματος».

Μπροστά σε αυτά τα ελλείμματα, τα δημοσιονομικά μεγέθη έχουν τη μικρότερη από τα τόσα προβλήματα του τόπου σημασία και επίδραση στο μέλλον μας…

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024