Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βατσλίκ – «Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερο προπονητικό κέντρο από τη Σεβίλλη»

Βατσλίκ – «Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερο προπονητικό κέντρο από τη Σεβίλλη»

Ο Τόμας Βατσλίκ αποθέωσε τον Ολυμπιακό και δήλωσε ανυπόμονος να αγωνιστεί στις έδρες των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ

Στην τσέχικη ιστοσελίδα sport.cz μίλησε ο Τόμας Βατσλίκ και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποδέχτηκε το περασμένο καλοκαίρι την πρόταση του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε στις συνθήκες στην Ελλάδα, ενώ δεν έκρυψε την ανυπομονησία του να δει από κοντά την ατμόσφαιρα στα γήπεδα των μεγάλων αντιπάλων των Ερυθρόλευκων.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Βατσλίκ: 

Για το αν βρήκε όσα ήθελε στον Ολυμπιακό: «Μαθαίνω συνέχεια, που είναι το πιο σημαντικό. Πήραμε την πρόκριση στη συνέχεια του Europa και είμαστε πρώτοι με διαφορά στην ελληνική Λίγκα, κάτι που είναι εξαιρετικό. Ο Ολυμπιακός είναι ένα μεγάλο κλαμπ. Μια μεγάλη ομάδα. Όπου και να πηγαίνουμε όλοι θέλουν να μας νικήσουν. Σε ευρωπαϊκή κλίμακα δεδομένα λέω πως είμαι σε ένα τρομερό και μεγάλο σωματείο».

Για τις συνθήκες στον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός έχει πιο καλό προπονητικό κέντρο από τη Σεβίλλη. Οι συνθήκες είναι τέλειες. Εξαιρετικό και το γήπεδό μας. Υπάρχουν στάδια με μεγάλη ιστορία στην Ισπανία όπως το Καμπ Νου ή το Μπερναμπέου, οπότε εδώ είναι λίγο διαφορετικό όταν πηγαίνουμε εκτός έδρας. Όμως ανυπομονώ να παίξω στις έδρες ομάδων όπως η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ».

Σχετικά με το πάθος για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα: «Είναι τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο με την Ισπανία. Υπάρχουν περιορισμοί, ενώ δεν επιτρέπονται φιλοξενούμενοι οπαδοί. Υπάρχει όμως πάθος και μεγάλος ενθουσιασμός. Ο Ολυμπιακός έχει και τμήμα μπάσκετ».

Για τη μετάβασή του από την Ισπανία: «Ήταν βαρύ και δύσκολο υπό την έννοια πως η ελληνική Λίγκα δεν είναι εύκολη. Όχι, δεν είναι εύκολη. Υπάρχουν παιχνίδια που κρίθηκαν στο τέλος και όχι με νίκες μας με 3 ή 4 γκολ. Στην Ισπανία είχα μελετήσει από πριν τα πάντα. Για κινήσεις παικτών όπως ο Μπενζεμά. Όμως εδώ ήρθα σε ένα διάστημα όπου έπρεπε να μάθω. Δεν ήξερα κινήσεις παικτών και τις αγαπημένες ενέργειές τους. Έπρεπε να είμαι πολύ πιο συγκεντρωμένος από την Ισπανία».

Για την έλευσή του στον Ολυμπιακό και το πώς αντιμετωπίστηκε: «Κάπου είδα πως με ανέφεραν ως μια από τις κορυφαίες μεταγραφές στην ιστορία. Είναι μια μεγάλη ευθύνη και υποχρέωση σε μια ομάδα που είχε σταρ όπως οι Μέλμπεργκ, Ριβάλντο και τώρα ο Βαλμπουενά».

Για την επιλογή του να πάει στον Ολυμπιακό: «Η μεταγραφή από την Ισπανία στην Ελλάδα μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν είναι ένα βήμα μπροστά. Όμως, δεν είναι απλό να βρεθείς σε μεγάλο πρωτάθλημα και να παίζεις συνέχεια. Ο Αρεολά όταν πήγε στη Γουέστ Χαμ δεν έπαιζε, αν και είναι εξαιρετικός. Προσωπικά ήθελα να παίζω και να συνεχίσω να είμαι στην Εθνική. Τι θα έκανα εάν ήμουν στον πάγκο; Θα ήταν δύσκολο. Στον Ολυμπιακό έχω ήδη παίξει τόσα ματς και νιώθω εξαιρετικά γι’ αυτό. Και η ζωή επίσης είναι πολύ καλή. Μένουμε κοντά στη θάλασσα και έχει πολύ καλό καιρό. Ο ήλιος είναι μεγάλο αβαντάζ. Λατρεύω τη ζωή στην Ελλάδα».

Για τον ελληνικό καφέ: «Ναι, μου αρέσει πολύ ο καφές στην Ελλάδα και βλέπω πως αρέσει πολύ και στους Έλληνες. Το να πίνουν καφέ δηλαδή. Μου αρέσουν τα μικρά μαγαζιά και οι οικογενειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και παντού μπορείς να γευτείς καλό καφέ. Μου θυμίζει την Τσεχία από την άποψη πως μπορείς να κάτσεις κάπου και να πίνεις αργά τον καφέ σου».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024