Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θρύλος… 44 αστέρων

Θρύλος… 44 αστέρων

Το 2021 έκλεισε όπως έπρεπε και όπως είχε ανοίξει

Συνεχίζει και στο Κυπελλάκι λοιπόν ο Ολυμπιακός. Προσωπικά αν μου έλεγαν ότι πάρε μια πρόκριση με την Αταλάντα και δώσε όχι μόνο το φετινό, αλλά και τα δυο επόμενα Κυπελλάκια. Ένα στην ΑΕΚ, διότι έχει βαρεθεί να το κουβαλάει ο Μάνταλος, ένα στον ΠΑΟΚ, για να το κάψουν και πάλι στη Θεσσαλονίκη, και ένα στον Παναθηναϊκό, που έχει ξεχάσει πώς είναι να κατακτάς έναν τίτλο.

Όπως και να ‘χει, πάντως, ο Ολυμπιακός όφειλε να τον αποκλείσει τον Λεβαδειακό. Όχι για να συνεχίσει σε μια παρηκμασμένη διοργάνωση, η οποία με τη συγκεκριμένη ΕΠΟ έχει καταντήσει ανέκδοτο, αλλά για να μην στιγματίσει μια υπέροχη χρονιά μ’ έναν πολύ άσχημο αποκλεισμό. Το 2021 έπρεπε να κλείσει με νίκη για τον Ολυμπιακό. Δεν επιτρεπόταν στο τελευταίο ματς της χρονιάς να υπάρχει άλλο αποτέλεσμα γι’ αυτόν τον Ολυμπιακό.

Πώς ξεκίνησε το 2021; Μ’ ένα μεγαλοπρεπές 3-0 επί της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Δύο γκολ είχε βάλει τότε ο Ελ Αραμπί κι ένα ο Βαλμπουενά με πέναλτι στις καθυστερήσεις. Στο τελευταίο ματς της χρονιάς ο αγέραστος Βαλμπουενά ήταν αυτός που ουσιαστικά έφτιαξε και τα δύο γκολ, τα οποία τα σημείωσε ένας άλλος σπουδαίος φορ όπως ο Τικίνιο. Όχι τόσο σπουδαίος όπως ο Ελ Αραμπί βέβαια –ούτως ή άλλως μιλάμε για εντελώς διαφορετικά φορ–, αλλά μεγάλος σκόρερ κι αυτός.

Πρόσωπα που ξεχώρισαν είχε πολλά μέσα στη χρονιά ο Ολυμπιακός. Από τον πρωτεργάτη της επιτυχίας, Πέδρο Μαρτίνς, μέχρι τον Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ, που τον περασμένο Γενάρη πολλοί τον χλεύαζαν και τώρα άπαντες πίνουν νερό στο όνομά του. Πάνω απ’ όλα τα πρόσωπα, όμως, ο Ολυμπιακός είχε ΟΜΑΔΑ. Μια ομάδα πρωταγωνίστρια, που ήξερε πώς να ξεπερνάει τις λιγοστές κακές μέρες και να κάνει συνήθεια τις καλές.

Κι από καλές άλλο τίποτα μέσα στο 2021. Ο Ολυμπιακός έδωσε 64 παιχνίδια μέσα στη χρονιά. Τα περισσότερα για το πρωτάθλημα (39), αρκετά στην Ευρώπη (16) και τα λιγότερα (9) για το Κυπελλάκι. Απολογισμός; Οι νίκες ήταν 44 και από 10 οι ισοπαλίες και οι ήττες. Στο πρωτάθλημα σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, έχοντας 31 νίκες, έξι ισοπαλίες και δύο ανώδυνες ήττες, στην Ευρώπη είχε οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες, ενώ στο Κύπελλο έκανε πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και δυο ήττες.

Αν μη τι άλλο καλά πήγε η ομάδα κι ας διαφωνούν κάποιοι. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω κανένα παράπονο. Και εκτιμώ ότι το ίδιο ακριβώς πιστεύουν και οι περισσότεροι οπαδοί του Ολυμπιακού.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024