Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάσκες FFP2 ή KN95 - Έρχονται πρόστιμα μαμούθ για αισχροκέρδεια - Στο 43% οι ανατιμήσεις μετά τα νέα μέτρα

Μάσκες FFP2 ή KN95 – Έρχονται πρόστιμα μαμούθ για αισχροκέρδεια – Στο 43% οι ανατιμήσεις μετά τα νέα μέτρα

Πολύ ψηλά πρόστιμα προαναγγέλει το υπουργείο Ανάπτυξης για όσους αισχροκερδούν από την πώληση των προστατευτικών μασκών ασφαλείας τύπου KN95 ή FFP2 καθώς παρατηρούνται αυξήσεις φωτιά στις τιμές τους τις τελευταίες ώρες μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που καθιστούν αυτούς τους τύπους μάσκας υποχρεωτικούς για μια σειρά δραστηριότητες των πολιτών

Αυστηρούς ελέγχους στην αγορά και πολύ ψηλά πρόστιμα προαναγγέλει το υπουργείο Ανάπτυξης για όσους αισχροκερδούν από την πώληση των προστατευτικών μασκών ασφαλείας τύπου KN95 ή FFP2 καθώς παρατηρούνται αυξήσεις φωτιά στις τιμές τους τις τελευταίες ώρες μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που καθιστούν αυτούς τους τύπους μάσκας υποχρεωτικούς για μια σειρά δραστηριότητες των πολιτών σε κλειστούς χώρους όπως πχ τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ.

Μέχρι 20% αύξηση στο περιθώριο κέρδους

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί ουσιαστικά μίλησε για πρόστιμα μαμούθ αν παρατηρηθεί μεγαλύτερο από 20% περιθώριο κέρδους σε είδη πρώτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένης της μάσκας, σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2020.

O υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για φαινόμενα αισχροκέρδειας και μίλησε για πρόστιμα που μπορούν να φτάνουν και το ένα εκατομμύριο ευρώ!

«Μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2022 απαγορεύεται σε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) να έχει κάποιος μεγαλύτερο από 20% περιθώριο κέρδους από ό,τι είχε τον Φεβρουάριο του 2020, δηλαδή πριν την έναρξη της πανδημίας».

Ανατιμήσεις φωτιά

Ειδικότερα για το θέμα της ανατίμησης των μασκών αυξημένης προστασίας αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμής τους έχει αυξηθεί κατά 42%-43% όπως προκύπτει από συγκεκριμένα καταστήματα αλλά και από τη διαδικτυακή έρευνα αγοράς που γίνεται τις τελευταίες ώρες.

Αξίζει παράλληλα να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι όπως καταγγέλλεται, παράλληλα με τις ανατιμήσεις φωτιά παρατηρούνται ελλείψεις αυτού του τύπου των μασκών ασφαλείας στα φαρμακεία, ενώ σφοδρά είναι τα πυρά που δέχεται η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία για το γεγονός ότι ανακοίνωσαν ένα τέτοιο μέτρο πριν λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να προλάβουν φαινόμενα αισχροκέρδειας σε βάρος των πολιτών.

Διαβάστε επίσης: Μάσκες – Μεγάλες ανατιμήσεις για τις προστατευτικές μάσκες FFP2 ή KΝ95

Διαβάστε επίσης: Γεωργάδης – Οργή για τις αυξήσεις στις μάσκες FFP2 και Ν95 – Δεν θα έχετε δει τα πρόστιμα που θα μπουν

Πρόστιμο που δεν θα το έχετε ξαναδεί

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι αυτές οι ανατιμήσεις συνιστούν αδίκημα και επιβάλλονται πρόστιμα, καλώντας συγκεκριμένο επιχειρηματία να «διορθώσει» τις φουσκωμένες τιμές.

«Το πρόστιμο που θα μπει δεν θα το έχετε ξαναδεί. Τόλμησε να πάει Χριστουγεννιάτικα, επειδή ήρθε η Όμικρον, να γδάρει τον κόσμο. Του συστήνω να προλάβει, γιατί έρχεται Δευτέρα που οι υπηρεσίες δουλεύουν και το πρόστιμο θα κατοχυρωθεί. Μη νομίζουν ότι εγώ θα επιτρέψω εν μέσω αυτής πανδημίας να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του κόσμου», είπε χαρακτηριστικά.

Ενώ επανήλθε μέσω twitter στέλνοντας εκ νέου αυστηρό μήνυμα προς όσους επιχειρήσουν να αποκομίσουν οφέλη εκμεταλλευόμενοι τους καταναλωτές σε αυτή τη συγκυρία, κάνοντας λόγο για «πρόστιμο που δεν το έχετε ξαναδεί»

«Ελπίζω άπαντες να λάβουν σοβαρά υπόψιν την προειδοποίηση μου», γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο υπουργός Ανάπτυξης.

Που έχει πάει η τιμή του πακέτου των δέκα τεμαχίων

Από διαδικτυακή έρευνα αγοράς που πραγματοποίησε το euro2day.gr στο skroutz.gr διαπιστώθηκε πως τα 10 τεμάχια Famex Μάσκα Προστασίας FFP2 Particle Filtering Half NR Midnight Blue, που μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου πωλούνταν προς 2,1 ευρώ, από χθες το απόγευμα η τιμή έχει σκαρφαλώσει στα 3 ευρώ (αύξηση 42,85%).

Κατά 10,09% έχει αυξηθεί το πακέτο των 10 τεμαχίων της Famex Μάσκας Προστασίας FFP2 NR για Παιδιά Lilac, που πλέον πωλείται προς 2,40 ευρώ από 2,18 ευρώ. Στα 15,2 ευρώ από 14 ευρώ πωλείται πλέον η FFP2 NR Face Mask KADI-100 Λευκό 25 τεμαχίων και στα 3,45 ευρώ από 2,9 ευρώ τα 10 τεμάχια Welooo FFP2 Μάσκα Προστασίας BFE >98% γαλάζια.

Στο bestprice.gr, το πακέτο των 10 τεμαχίων της Famex FFP2 NR Particle Filtering Half Mask Γκρι έχει αυξηθεί κατά 35,9% στα 2,99 ευρώ από 2,20 ευρώ ενώ το πακέτο των 100 τεμαχίων της Mediroc FFP2 NR Protective Mask Λευκή το βρήκαμε στα 91 ευρώ από 65,9 ευρώ που το είχαμε βρει στις 22 Δεκεμβρίου.

Η άνοδος των τιμών σχολιάζεται και στα social media

Την άνοδο των τιμών σχολιάζουν και χρήστες των social media, αφού πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούσαν έτσι κι αλλιώς τις συγκεκριμένες μάσκες στην καθημερινότητά τους. Για παράδειγμα ο γνωστός φωτογράφος Γιάννης Κέμμος έχει κάνει σχετική ανάρτηση στο Facebook.

Ανάρτηση για το ίδιο ζήτημα έχει κάνει η σελίδα «Μένουμε Ενεργοί» στο Twitter.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024