Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετωπική για πανδημία και ακρίβεια - Ο φόβος του lockdown και το σκληρό ροκ από ΣΥΡΙΖΑ

Μετωπική για πανδημία και ακρίβεια – Ο φόβος του lockdown και το σκληρό ροκ από ΣΥΡΙΖΑ

Στην πραγματικότητα φαίνεται ότι η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης επιπεντρώνεται στο αν θα υπάρξει ή αν θα αποφευχθεί ένα νέο lockdown μετά τις γιορτές και από την άποψη αυτή η πορεία της πανδημίας μετά τις γιορτές θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα πολιτικό ορόσημο για τις παραπέρα εξελίξεις και τις ισορροπίες στο πολιτικό σύστημα

Η διαχείριση της πανδημίας στο φόντο της νέας παραλλαγής Όμικρον αλλά και η ακρίβεια βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης με τον Αλέξη Τσίπρα να εντάσσει όλη την αντιπολιτευτική του στρατηγική γύρω από το αίτημά του για εκλογές και την κυβέρνηση να αντεπιτίθεται έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο πως θα θα αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει σε οριζόντια περιοριστικά μέτρα τύπου lockdown.

Χριστουγεννιάτικες αψιμαχίες

Η χριστουγεννιάτικες αψιμαχίες του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είναι ενδεικτικές του σκηνικού της μετωπικής αντιπαράθεσης που διαμορφώνεται μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει ως αιχμή το επερχόμενο πέμπτο κύμα της πανδημίας αλλά και τις ανατιμήσεις στην αγορά θέτοντας θέμα εκλογών με το σκεπτικό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει και δεν μπορεί να διαχειριστεί προς όφελος της κοινωνίας αυτές τις κρίσεις.

Στην πραγματικότητα φαίνεται ότι η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης επιπεντρώνεται στο αν θα υπάρξει ή αν θα αποφευχθεί ένα νέο lockdown μετά τις γιορτές.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ «εξαχρειωμένη αντιπολιτευτική τακτική», ανεφάρμοστες προτάσεις αλλά και καιροσκοπισμό για την επίτευξη πολιτικών κερδών πάνω στον ανθρώπινο πόνο από τις πολλαπλές κρίσεις που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκονται με το μάτι στραμμένο στις έρευνες της κοινής γνώμης που δείχνουν ότι η πανδημία-υγεία αλλά και η οικονομία-ακρίβεια είναι τα δυο βασικότερα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός – Το παρασκήνιο των νέων μέτρων – Τα στοιχεία που σήμαναν συναγερμό στην κυβέρνηση

Το ΕΣΥ και η ισορροπία ανάμεσα σε πανδημία και οικονομία

Σε αυτή τη φάση ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να ζητάει πιο αυστηρά μέτρα για την διαχείριση της πανδημίας ενώ μαζί με την υπόλοιπη αντιπολίτευση συγκλίνει στην ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανυπαρξία μέτρων που ενισχύουν τις αντοχές του συστήματος δημόσιας υγείας αλλά και της επιδημιολογικής επιτήρησης. Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο η Κουμουνδούρου κατάθεσε δέσμη εννέα προτάσεων προς άμεση εφαρμογή για την αντιμετώπιση αυτού του κύματος της πανδημίας.

Από την δική της πλευρά η κυβέρνηση εμφανίζεται καθησυχαστική διαβεβαιώνοντας ότι τα υγειονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν επαρκούν για τις ημέρες εορτών και προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στα μέτρα ελέγχου της πανδημίας αλλά και της διατήρησης μιας ομαλότητας στην συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Διαβάστε επίσης: Lockdown – Το «ξορκίζει» η κυβέρνηση με φόντο την οικονομική κατάσταση

Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός – Νέα περιοριστικά μέτρα – Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ για ανυπαρξία μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ

Χαρακτηριστικές είναι άλλωστε οι σημερινές αντιπαραθέσεις για τα μέτρα που ανακοίνωσαν οι Γιάννης Οικονόμου και Θάνος Πλεύρης.

Τα πιο δύσκολα Χριστούγεννα

Σφοδρές συνεχίζουν να είναι οι αντιπαραθέσεις και στα ζητήματα της ακρίβειας με τον Αλέξη Τσίπρα από την αγορά του Περιστερίου να εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντας τον κ. Μητσοτάκη τροχονόμο των καρτέλ στην αγορά και τον Άδωνι Γεωργιάδη ως υπουργό – εξωγήινο.

Μάλιστα ο κ, Τσίπρας έκανε λόγο για τα πιο δύσκολα Χριστούγεννα της τελευταίας δεκαετίας καθώς στην τρίτη εβδομάδα του μήνα εξανεμίζεται το εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα ΣΕΛΠΕ – Οι λογαριασμοί «τρώνε» το διαθέσιμο εισόδημα – Κόβουν καταναλωτικές δαπάνες τα μισά νοικοκυριά

Από την πλευρά της πάντως η κυβέρνηση απαντάει ότι η στήριξη στα νοικοκυριά έχει σαν αποτέλεσμα την κάλυψη του 80% των ανατιμήσεων σε σχέση με τον αντίστοιχο λογαριασμό πριν από αυτές, έκπτωση 40% σε όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου για το Δεκέμβριο, επιδότηση για την κάλυψη του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής σε όλα τα αγροτικά τιμολόγια για το ηλεκτρικό ρεύμα από Αύγουστο έως Δεκέμβριο την ώρα που η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έχει πενταπλασιαστεί και η τιμή του φυσικού αερίου έχει δεκαπλασιαστεί μέσα σε ένα χρόνο.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024