Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας για ακρίβεια - Αντί για μέτρα στήριξης του εισοδήματος, ο Μητσοτάκης κάνει τον τροχονόμο στα καρτέλ

Τσίπρας για ακρίβεια – Αντί για μέτρα στήριξης του εισοδήματος, ο Μητσοτάκης κάνει τον τροχονόμο στα καρτέλ

Ο κ. Μητσοτάκης αντί για μέτρα στήριξης του εισοδήματος κάνει τον τροχονόμο στα καρτέλ, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην ακρίβεια κατά την περιοδεία του στην αγορά του Περιστερίου και σημείωσε πως η κυβέρνηση αυτή όσο πιο γρήγορα φύγει, τόσο το καλύτερο

Περιοδεία στην αγορά του Περιστερίου πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη «τροχονόμο στα καρτέλ» και επανέλαβε το αίτημά του για πρόωρες εκλογές.

Σωρευτικά στην ανασφάλεια και τα χρέη της πανδημίας

Κατά την περιοδεία του το πρωί της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με καταναλωτές και καταστηματάρχες για την κατάσταση στην αγορά ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων, τις μεγάλες ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από την ακρίβεια αλλά και από τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, που έρχονται σωρευτικά στην ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση από την ανασφάλεια και τα χρέη της πανδημίας.

Μετά την περιοδεία του και τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η αγορά στενάζει, η κατάσταση είναι δραματική

«Η αγορά στενάζει, η κατάσταση που βιώνουν καταναλωτές και επιχειρηματίες είναι δραματική.Οι ανατιμήσεις είναι πρωτοφανείς, το κύμα της ακρίβειας είναι πρωτοφανές, το λαϊκό εισόδημα συρρικνώνεται. Στην τρίτη εβδομάδα οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν λογαριασμούς του μήνα.Σε αυτές τις συνθήκες, τα Χριστούγεννα αυτά είναι ίσως τα πιο δύσκολα της τελευταίας δεκαετίας.

Και ο κύριος Μητσοτάκης αντί να πάρει μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος παριστάνει τον τροχονόμο στα καρτέλ και στέλνει τον υπουργό του να παριστάνει τον εξωγήινο, ότι δεν υπάρχει δήθεν ακρίβεια και ότι τον καλούν οι πολίτες να βγάλει selfie έξω τα σούπερ μάρκετ. Η κατάσταση όμως δεν είναι για selfie για πανηγυρισμούς.

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας – Σε όλη την Ευρώπη έχει σημάνει συναγερμός για την Όμικρον και η κυβέρνηση στέλνει μηνύματα χαλάρωσης

Η κατάσταση είναι δραματική. Δεν είναι μόνο η ανασφάλεια της πανδημίας, είναι και το τρομακτικό κύμα της ακρίβειας που συρρικνώνει το εισόδημα. Είναι αναγκαίο να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος. Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, όπως έγινε σε όλη την Ευρώπη, είναι αναγκαιότητα πια, όπως και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα για να ανασάνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης όμως είναι αποδεδειγμένο ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί. Όσο πιο γρήγορα φύγει, τόσο το καλύτερο για μας που θα αναλάβουμε να αναστήσουμε την κοινωνία και να την οδηγήσουμε ξανά σε δρόμο ασφαλείας και προοπτικής».

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024