
Ζαούτης – «Αναμένουμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων Όμικρον τις επόμενες ημέρες»
«Η μεταλλαξη Ομικρον έχει απλωθεί σε όλο τον πλανήτη. Είχαμε την απορία πόσο μεταδοτική είναι και φαίνεται πως μεταδίδεται περισσότερο από την Δελτα, οπότε λάβαμε και την απάντησή μας»
Στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Ετεοκλής Ζαούτης, ο οποίος τόνισε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα δούμε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κοροναϊού τα οποία θα αφορούν την μετάλλαξη Όμικρον.
«Η μεταλλαξη Ομικρον έχει απλωθεί σε όλο τον πλανήτη. Είχαμε την απορία πόσο μεταδοτική είναι και φαίνεται πως μεταδίδεται περισσότερο από την Δελτα, οπότε λάβαμε και την απάντησή μας. Το 73% των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ είναι Όμικρον. Όσον αφορά την νοσηρότητα και την βαρύτητα, φαίνεται πως έχει χαμηλότερο ποσοστό νοσηλείας σύμφωνα με τις υπάρχουσες μελέτες. Τα 18 από τα 33 κρούσματα τα οποία έχουμε εντοπίσει στη χώρα μας βρισκονται στην Κρήτη» είπε αρχικά.
«Έχουμε ακόμα 98 ύποπτα κρούσματα που πιθανότατα είναι Ομικρον. Τα περιστατικά αυτά όλα έχουν ήπια συμπτώματα με διάρκεια συμπτωμάτων τις 3 ημέρες. Όσα περιστατικά έχουν νοσηλευτεί δεν έχουν παρουσιάσει επιπλοκές. Αναμένουμε αύξηση της μετάλλαξης Όμικρον μέσας στις επόμενες ημέρες. Στόχος μας είναι να μειώσουμε την διασπορά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Υπάρχει αύξηση στα σελφ τεστ, που δείχνει πως οι πολίτες είναι ενεργοί» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.
Δείτε όσα είπε:
- Σκύλος: Πότε το φτέρνισμα υποκρύπτει σοβαρά νοσήματα;
- Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες του κόσμου για το 2026 – Στη δεύτερη θέση μια ελληνική
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση δεν θέλει διάλογο για μείωση των ωρών απασχόλησης, γιατί εκπροσωπεί τις ελίτ και όχι τον κόσμο της εργασίας
- Ζόζεφιν – Κόνι Μεταξά: Τι συνέβη και από κολλητές έγιναν ξένες;
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (30/4): Δράση με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό στη Euroleague και Νότιγχαμ Φόρεστ στο Europa League
- Axios: Σχέδια για νέες επιθέσεις στο Ιράν εξετάζει ο Τραμπ – Τα 4 σενάρια

