Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τυφώνας Ράι - Τεράστιες καταστροφές στις Φιλιππίνες - Πάνω από 300 οι νεκροί

Τυφώνας Ράι – Τεράστιες καταστροφές στις Φιλιππίνες – Πάνω από 300 οι νεκροί

Στρατιωτικά αεροσκάφη και σκάφη του πολεμικού ναυτικού μετέφεραν σήμερα βοήθεια στις περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα.

Πάνω από 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ισχυρό τυφώνα Ράι στις Φιλιππίνες που κατέστρεψε σπίτια, πλημμύρισε πόλεις, προκάλεσε σοβαρές ζημιές στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών και ανάγκασε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Στρατιωτικά αεροσκάφη και σκάφη του πολεμικού ναυτικού μετέφεραν σήμερα βοήθεια στις περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα, ενώ η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με το ισχυρότερο από τα καιρικά φαινόμενα αυτού που είδους που έχουν πλήξει φέτος το αρχιπέλαγος.

Τεράστιες καταστροφές

«Ακόμα αποτιμούμε τη ζημιά, αλλά είναι τεράστια», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ντελφίν Λορεντζάνα σε δημοσιογράφους σήμερα. «Το πρώτο που κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε το θέμα των προμηθειών σε νερό και τρόφιμα και την ιατρική περίθαλψη των τραυματιών».

Ο ίδιος έδωσε εντολή στις ένοπλες δυνάμεις να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα και να αποσταλούν και άλλα στρατεύματα εάν κριθεί απαραίτητο.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κι άλλο σήμερα ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης στις πληγείσες περιοχές.

Από τους φονικότερους τυφώνες

Έως τις 12.00 ώρα Ελλάδας, ο αριθμός των νεκρών λόγω του Ράι είχε φθάσει τους 375, όπως ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους φονικότερους τυφώνες που έχουν πλήξει το κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας. Ο αριθμός των τραυματισμένων έχει αυξηθεί στους 500 ενώ 56 άνθρωποι αγνοούνται.

Ο απολογισμός, που σύμφωνα με την αστυνομία μένει να επιβεβαιωθεί, ξεπερνά κατά πολύ τους 58 θανάτους που κατέγραψε η εθνική υπηρεσία καταστροφών, που ανακοίνωσε ότι ακόμα εξακριβώνει τις αναφορές που έλαβε από τις πληγείσες περιοχές.

Σε τουριστικό προορισμό

Οι περισσότεροι από τους θανάτους που ανέφερε η αστυνομία είναι στην κεντρική περιοχή Βισάγιας, όπου βρίσκεται η επαρχία Μπόχολ, από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, καθώς και η περιοχή Καράγκα στο βορειοανατολικό Μιντανάο.

Φόβος για περισσότερους νεκρούς

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Άρθουρ Γιαπ δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Philippines πως φοβάται ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς η έλλειψη τηλεφωνικής σύνδεσης καθιστά δύσκολη τη συλλογή πληροφοριών.

Εξαιτίας του τυφώνα Ράι, που έπληξε τις Φιλιππίνες την Πέμπτη, σχεδόν 490.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024