Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν - Τριγμοί στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών - «Όχι» γερουσιαστή στις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις

Μπάιντεν – Τριγμοί στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών – «Όχι» γερουσιαστή στις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις

Ανησυχία στους Δημοκρατικούς για την «αποστασία« γερουσιαστή

Αναπάντεχο πλήγμα δέχθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μετά την ανακοίνωση του Δημοκρατικού γερουσιαστή Τζο Μάντσιν, ότι δεν εγκρίνει το γιγαντιαίο πρόγραμμα κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί ο Λευκός Οίκος.

Ο Μάντσιν θεωρεί ότι το σχέδιο είναι ιδιαίτερα πολυδάπανο σε περίοδο πληθωρισμού. Όμως οι ισορροπίες στη Γερουσία είναι πολύ λεπτές και η υπερψήφιση του σχεδίου του Μπάιντεν κρέμεται από μία κλωστή.

«Δεν μπορώ να προχωρήσω πιο μακριά», δήλωσε στο δίκτυο Fox ο γερουσιαστής της Δυτικής Βιρτζίνια, ο οποίος εδώ και εβδομάδες είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια σε αυτό το πρόγραμμα κοινωνικών και οικολογικών μεταρρυθμίσεων, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί να το ψηφίσει, λόγω της αύξησης των τιμών και του μεγέθους του χρέους.

Αποδοκιμασία από τον Λευκό Οίκο

Ο Λευκός Οίκος αποδοκίμασε αμέσως τον Μάντσιν για την καταψήφιση του νομοσχεδίου κάνοντας λόγο για «ξαφνική και ανεξήγητη ανατροπή» εν μέσω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων.

«Ο αγώνας για το Build Back Better είναι πολύ σημαντικός για να εγκαταλείψουμε. Θα βρούμε έναν τρόπο να προχωρήσουμε το επόμενο έτος», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, δηλώνοντας ότι ο Λευκός Οίκος θα συνεχίσει να προσπαθεί να τον πείσει να ψηφίσει υπέρ του σχεδίου.

Το σχέδιο, με την ονομασία «Build Back Better» (Ανοικοδομώντας καλύτερα), το σχέδιο ύψους 1,750 δισεκατομμυρίων δολαρίων προβλέπει κυρίως νηπιαγωγεία για όλους, εκπτώσεις φόρων για τα αμερικανικά νοικοκυριά και σημαντικές επενδύσεις για τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η έγκριση του σχεδίου στη Γερουσία αναβλήθηκε

Μετά μια πρώτη ψηφοφορία τον Νοέμβριο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου οι Δημοκρατικοί είχαν ξεπεράσει τις εσωτερικές τους διαφορές μεταξύ των κεντρώων, που ανησυχούσαν για τις επιπτώσεις στο χρέος και της αριστερής πτέρυγας, που ήθελε να προχωρήσει περισσότερο στις δαπάνες, η έγκρισή του στη Γερουσία αναβλήθηκε τις τελευταίες μέρες.

Η γερουσία είναι διχασμένη, καθώς διαθέτει 50 γερουσιαστές για κάθε στρατόπεδο. Ως εκ τούτου, κάθε Δημοκρατικός ή μέλος έχει στην πραγματικότητα κάτι που μοιάζει με δικαίωμα βέτο σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο, εάν οι Ρεπουμπλικάνοι συσπειρωθούν.

Οι δηλώσεις του γερουσιαστή Μάντσιν «έρχονται σε αντίθεση με τις συζητήσεις του αυτή την εβδομάδα με τον πρόεδρο, με το προσωπικό του Λευκού Οίκου και με τις δικές του δημόσιες δηλώσεις», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, σε ένα μακροσκελές δελτίο Τύπου όπου η απογοήτευση ήταν εμφανής.

«Εάν τα σχόλιά του στο δίκτυο Fox και το δελτίο Τύπου του δείχνουν το τέλος αυτών των προσπαθειών (να επιτευχθεί συμφωνία, σ.σ.), τότε αντιπροσωπεύουν μια ξαφνική και ανεξήγητη ανατροπή της θέσης του και παραβίαση των δεσμεύσεών του προς τον πρόεδρο», πρόσθεσε η Ψάκι.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024