Αντιεμβολιαστές – Συγκεντρώσεις σε ευρωπαϊκές πόλεις και συγκρούσεις με την αστυνομία
Χιλιάδες αντιεμβολιαστές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Λονδίνου απαιτώντας να μην επιβληθούν νέα μέτρα την στιγμή που το Λονδίνο έχει μετατραπεί σε επίκεντρο για την μετάλλαξη Όμικρον.
Η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να «καλπάζει» με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα την ημέρα στην Ευρώπη, αλλά υπάρχουν και αυτοί που αρνούνται πεισματικά μετά από σχεδόν δύο χρόνια να δουν την πραγματικότητα.
Στο Λονδίνο
Χιλιάδες αντιεμβολιαστές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Λονδίνου απαιτώντας να μην επιβληθούν νέα μέτρα την στιγμή που το Λονδίνο έχει μετατραπεί σε επίκεντρο για την μετάλλαξη Όμικρον.
Για περισσότερες από τρεις ημέρες τα κρούσματα ξεπερνούν τις 90.000 και ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να επιβάλει νέα αυστηρά μέτρα στα πρότυπα του περσινού lockdown πιθανότατα από τις 27 Δεκεμβρίου.
Γερμανία
Ένταση, συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις και δεκάδες συλλήψεις, περιελάμβανε αντίστοιχη συγκέντρωση στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας.
Η νέα κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς με τα κρούσματα στην χώρα να είναι την προηγούμενη εβδομάδα σταθερά πάνω από 40.000 την ημέρα, προσανατολίζεται στην επιβολή ακόμη και γενικού lockdown προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του ιού. Στην χώρα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που βλέπουν ακροδεξιά στοιχεία πίσω από τις συγκεκριμένες διαδηλώσεις.
Γαλλία
Στο Παρίσι χιλιάδες αρνητές της πανδημίας ζήτησαν την κατάργηση του υγειονομικού πιστοποιητικού, των περιορισμών της κυβέρνησης και την παραίτηση του Γάλλου προέδρου.
Ο Εμανουέλ Μακρόν μετά την ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων για τις γιορτές είναι πιθανό να προχωρήσει σε νέα μέτρα μέσα στις γιορτές. Καμία επιστημονική απόδειξη όπως φαίνεται δεν είναι δυνατό να μεταπείσει τους αντιεμβολιαστές.
Ιταλία
Στην Ιταλία η κεντρική πλατεία του Τορίνο γέμισε αρνητές. Χωρίς μάσκες και αποστάσεις χιλιάδες ιταλοί είπαν «όχι» στα εμβόλια και τα περιοριστικά μέτρα.
Με την χώρα να καταγράφει περισσότερα από 25.000 κρούσματα την ημέρα ο Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε πως μέσα στην εβδομάδα θα έχει έκτακτη σύσκεψη με την ειδική ομάδα των λοιμωξιολόγων προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα επιβληθούν νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα.
- Καλά Χριστούγεννα στις κυρίες, τους κυρίους και τους Αγιοβασίληδες του μόχθου
- Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο ιδρύει δήμος της Κρήτης
- Πότε έμαθε ο άνθρωπος να ανάβει φωτιά; Τουλάχιστον 400.000 χρόνια πριν τον Προμηθέα
- Τρία χρόνια στον Ολυμπιακό έκλεισε ο Ροντινέι: Ο «πολεμιστής» που αγαπήθηκε όσο λίγοι
- Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου στις ΗΠΑ – Λίστα με εχθρούς του έθνους καταρτίζει το FBI
- Γιατί ένας δισεκατομμυριούχος CEO πιστεύει πως η Gen Z σκέφτεται ήδη την συνταξιοδότηση;


