Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Logic – Το κομμάτι που μείωσε τις αυτοκτονίες στις ΗΠΑ

Logic – Το κομμάτι που μείωσε τις αυτοκτονίες στις ΗΠΑ

Έρευνα έδειξε ότι η κυκλοφορία του κομματιού, καθώς επίσης και συγκεκριμένες ερμηνείες του ράπερ σε σημαντικές εκδηλώσεις, οδήγησαν σε μείωση των αυτοκτονιών στη χώρα

Τραγούδι του αμερικανού ράπερ «Logic» που αναφέρει το τηλέφωνο της γραμμής υποστήριξης για την αυτοκτονία οδήγησε σε «σημαντική αύξηση» του αριθμού των κλήσεων προς την υπηρεσία και ενδέχεται να έχει μειώσει τον αριθμό των αυτοκτονιών, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ο τίτλος του κομματιού είναι 1-800-273-8255, δηλαδή ο αριθμός της Αμερικανικής Εθνικής Γραμμής Ζωής για την Αποτροπή Αυτοκτονιών. Το τραγούδι τράβηξε την προσοχή του κοινού από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του.

Τι έδειξε η έρευνα

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal (BMJ) διαπίστωσε ότι στη συνέχεια της κυκλοφορίας του, καταγράφηκαν επιπλέον 9.915 κλήσεις και υπήρξαν αποδείξεις μείωσης του αριθμού των αυτοκτονιών στις ΗΠΑ.

«Με αυτό τον τρόπο τράβηξε την προσοχή μεγάλης μερίδας του κοινού στο μήνυμα του κομματιού και τους ενημέρωσε ότι η βοήθεια που προσφέρει η Γραμμή Ζωής είναι διαθέσιμη και αποτελεσματική», αναφέρουν οι ερευνητές.

«Η πρόληψη των αυτοκτονιών και οι προσπάθειες εκπαίδευσης θα πρέπει να αξιοποιούν τις θετικές αναπαραστάσεις των ΜΜΕ για να εκπαιδεύουν το γενικό κοινό και τις ευάλωτες ομάδες για την πρόληψη της αυτοκτονίας, χωρίς να βλάπτουν εκείνους που κινδυνεύουν».

«Όμως ένα σημαντικό δίλημμα που προέκυψε κατά την έρευνα είναι το γεγονός ότιοι ιστορίες ελπίδας και ανάρρωσης λαμβάνουν πολύ μικρότερη κάλυψη από τα ΜΜΕ σε σχέση με τις ιστορίες θανάτου από αυτοκτονία».

Η επίδραση του κομματιού σε αριθμούς

Τα γεγονότα που μελετήθηκαν στην έρευνα ήταν η κυκλοφορία του τραγουδιού στις 28 Απριλίου του 2017, η ερμηνεία του Logic στα βραβεία του MTV στις 27 Αυγούστου του ίδιου έτους και η ερμηνεία του στα βραβεία Grammy στις 28 Ιανουαρίου του 2018.

Το κομμάτι, στο οποίο συμμετέχουν οι Αλέσια Κλάρα και Khalid, βρισκόταν στο top 10 των ΗΠΑ για αρκετές εβδομάδες. Έφτασε στην τρίτη θέση τον Σεπτέμβριο του 2017.

Η κυκλοφορία του συνδέεται με αύξηση της τάξης του 10% σχεδόν στις αναζητήσεις στο Google για τη Γραμμή Ζωής στις 28 ημέρες που ακολούθησαν.

Ανάλυση διαπίστωσε ότι το 1-800-273-8255 συνδέεται με αύξηση του όγκου κλήσεων στη Γραμμή κατά 6,9% στις 34 ημέρες που διήρκεσε η κορύφωση της προσοχής του κοινού στο περιεχόμενό του.

Κατά την ίδια περίοδο υπήρξαν ενδείξεις μείωσης των αυτοκτονιών κατά 245, μείωση της τάξης του 5,5% σύμφωνα με τη μελέτη.

Με πληροφορίες από Guardian

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024