Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία - Το Βατικανό ζήτησε συγγνώμη από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

Ιταλία – Το Βατικανό ζήτησε συγγνώμη από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

Τι ακριβώς συνέβη

Συγγνώμη ζήτησε το Βατικανό επειδή «προκάλεσε πόνο σε ολόκληρη τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα», καθώς αφαίρεσε από τον ιστότοπό του έναν σύνδεσμο με υλικό από μια καθολική ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδα.

Ο ιστότοπος της Συνόδου των Επισκόπων, ο οποίος διοργανώνει μια διετή παγκόσμια συμβουλευτική διαδικασία ενόψει μιας μεγάλης συνάντησης στη Ρώμη το 2023, ζήτησε συγγνώμη και αποκατέστησε τον σύνδεσμο το Σαββατοκύριακο, μετά από κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σ’υμφωνα με το Reuters, ο σύνδεσμος αποτελούσε μέρος διαδικτυακού σεμιναρίου από το New Ways Ministry, μια ομάδα με έδρα τις ΗΠΑ που διακονεί τους ΛΟΑΤΚΙ+ Καθολικούς που αισθάνονται αποκλεισμένοι ή περιθωριοποιημένοι από την Εκκλησία.

Η Καθολική Εκκλησία διδάσκει ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και ότι ενώ οι ομοφυλοφιλία δεν είναι αμαρτία, οι ομοφυλοφιλικές ενέργειες είναι.

Ο Τιερί Μποναβεντούρα, υπεύθυνος επικοινωνίας για τη Σύνοδο, ανέλαβε την ευθύνη για την αφαίρεση των συνδέσμων, μιλώντας για «εσωτερικούς διαδικαστικούς λόγους», ενώ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Αυτό έφερε πόνο σε ολόκληρη την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, η οποία αισθάνθηκε για άλλη μια φορά εκτός. Νιώθω ότι πρέπει να ζητήσω συγγνώμη από όλα τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και από τα μέλη της New Ways Ministry για τον πόνο που προκλήθηκε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024