Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σταύρος Ζαλμάς - Όταν οι κληρικοί θέλουν να κουνούν το δάχτυλο πώς θα παραδεχτούν ότι ανάμεσά τους υπάρχουν ομοφυλόφιλοι;

Σταύρος Ζαλμάς – Όταν οι κληρικοί θέλουν να κουνούν το δάχτυλο πώς θα παραδεχτούν ότι ανάμεσά τους υπάρχουν ομοφυλόφιλοι;

Μίλησε επίσης για τις αντιδράσεις με τη σειρά «Άγγιγμα Ψυχής» και μοιράστηκε τη συμβουλή που του έδωσε ο Πατέρας Παΐσιος

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχθηκε, για πρώτη φορά, στο «The 2Night Show» τον Σταύρο Ζαλμά που πρωταγωνιστεί στην καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 «Ήλιος».

Μίλησε επίσης για τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί με τη σειρά «Άγγιγμα Ψυχής» και μοιράζεται τη συμβουλή που του έδωσε σε μια συνάντησή τους ο Πατέρας Παΐσιος.

«Αντιδράσεις υπήρξαν, ξέρω ότι δεν μας είχε επιτραπεί να κάνουμε γυρίσματα σε εκκλησίες της Αθήνας. Ο μόνος που μας είχε δεχτεί στην πόλη του ήταν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, ένας πολύ σοφός άνθρωπος.

Υπήρχαν αντιδράσεις και στο πρόσωπό μου ενώ δεν θα έπρεπε. Ένας ηθοποιός είμαι και είχα στεναχωρηθεί. Σαν να είχε δημιουργηθεί ένας ανταγωνισμός ανάμεσα σε μένα και την Εκκλησία.

Ό,τι έγινε στο σίριαλ έγινε με τη μέριμνα να μη θιγεί κανενός το θρησκευτικό αίσθημα.

Δεν υπήρχε περίπτωση να έχει happy end η ιστορία.

Υπάρχουν και φανατισμένοι που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το σίριαλ από την πραγματικότητα» είπε μεταξύ άλλων.

«Γιατί υπάρχει τόση ψευτιά στην ιστορία της Εκκλησίας με την πραγματικότητα; Είναι αντίθετα με τους ομοφυλόφιλους και έχει στις τάξεις της τόσους πολλούς. Ενώ είναι χτισμένη για αγάπη υπάρχει υποκρισία» ρώτησε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

«Θα σου θυμίσω ότι αυτό το αντιμετώπισε και ο ίδιος ο Χριστός. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να διαχειριστεί την εξουσία. Υπάρχουν και εξαιρέσεις κληρικών. Όταν η πλειονότης θέλει να είναι σε βάθρο και να κουνάει το δάχτυλο πώς θα παραδεχτεί ότι στους κόλπους τους υπάρχουν ομοφυλόφιλοι, ότι είναι άνθρωποι με αδυναμίες, ότι και αυτοί οι ίδιοι θα υποπέσουν σε σφάλματα όταν δεν έχουν αφήσει το περιθώριο της ανθρώπινης υπόστασης επάνω τους;

Θυμάμαι μια κουβέντα που είχε πει ο μακαριστός Χριστόδουλος ότι η Εκκλησία δεν κατηγορεί τους ομοφυλόφιλους αλλά την ομοφυλοφιλία. Ο Χριστόδουλος έφερε κόσμο στην Εκκλησία με τον λάθος τρόπο. Εισήγαγε το χειροκρότημα στον ναό. Ο ναός είναι χώρος κατάνυξης και όχι χώρος για χειροκροτήματα. Δεν έμεινε αυτός ο κόσμος».

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024