Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πιερία - Ποιοι είναι οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που πέρασαν χειροπέδες στο γυμνασιάρχη

Πιερία – Ποιοι είναι οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που πέρασαν χειροπέδες στο γυμνασιάρχη

Μία «παρέα» ετερόκλητων ατόμων από όλη τη χώρα, ηλικίας από 40-75 ετών, αποτελούν τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Μια τραγουδίστρια, μια δασκάλα χορού, μια νοικοκυρά, ένας απόστρατος αστυνομικός από τα Τρίκαλα, ένας κύριος που εμφανίζεται στο facebook με μπουρνούζι, ένας άνεργος από το Ίλιον…. Όχι δεν είναι η αρχή ενός αστείο ανέκδοτου αλλά άνθρωποι που βρίσκονται μεταξύ των 11 συλληφθέντων στο Αιγίνιο Πιερίας, που κατηγορούνται ότι σήμερα το πρωί «απήγαγαν» τον γυμνασιάρχη, του φόρεσαν χειροπέδες και τον «έσυραν» στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Οι 11 δράστες του απίστευτου περιστατικού στο σχολείο της Πιερίας, που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», ουσιαστικά, αποτελούν ένα συνονθύλευμα ετερόκλητων ατόμων από όλη τη χώρα, ηλικίας από 40-75 ετών, με το μόνο κοινό τους στοιχείο να είναι η εμμονή τους κατά της πανδημίας, του εμβολιασμού και των μέτρων προστασίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 11, οι δύο είναι γυναίκες, μια δασκάλα χορού από τη Μεθώνη και μια νοικοκυρά από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ενώ μόνο τρεις από αυτούς έχουν παιδιά που πηγαίνουν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Επιπλέον, την «ψεκασμένη ομάδα» συμπληρώνουν ένας 54χρονος απόστρατος αστυνομικός από τα Τρίκαλα, ένας 40χρονος άνεργος από το Ίλιον Αττικής, δύο αγρότες από το Αιγίνιο και τον Πλαταμώνα και ένας 75χρονος συνταξιούχος από τη Νάουσα.

Διώκονται για κακούργημα

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθησαν σήμερα (10 Δεκεμβρίου 2021) στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 11 ημεδαποί (9 άνδρες και 2 γυναίκες), γα αρπαγή από κοινού, του Διευθυντή σχολικής μονάδας στην Πιερία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, νωρίτερα το πρωί, τα προαναφερόμενα άτομα, δρώντας από κοινού, ακινητοποίησαν με βία τον διευθυντή σχολικής μονάδας τη στιγμή που προσερχόταν στο σχολικό συγκρότημα, του φόρεσαν χειροπέδες και τον ανάγκασαν με τη βία να επιβιβασθεί σε όχημα, προκειμένου να τον οδηγήσουν σε Αστυνομικό Κατάστημα, με το πρόσχημα ότι παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις.

Οι προαναφερόμενοι άμεσα ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, όπου και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Τι λέει στο in.gr ο δήμαρχος της περιοχής

Μιλώντας στο in.gr o δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού, Αναστάσιος Μανώλας, χαρακτήρισε απαράδεκτο το περιστατικό που συνέβη.

«Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι ο άνθρωπος είναι σοκαρισμένος. Καταλαβαίνετε ότι είναι αδιανόητο να έρχονται κάποια άτομα να σε βουτάνε, να σου βάζουν χειροπέδες και να σε βάζουν σε ένα αυτοκίνητο μη γνωρίζοντας πού πας. Εγώ όταν είδα το άνθρωπο είχε πάει στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. Μίλησα μαζί του και μου εξιστόρησε το γεγονός. Ο άνθρωπος ήταν τρομαγμένος και είχε μώλωπες από τις χειροπέδες», τόνισε ο κ. Μανώλας, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «εάν εσάς σας βουτούσαν άγνωστοι, σας πέρναγαν χειροπέδες, σας έβαζαν σε ένα αυτοκίνητο και σας οδηγούσαν σε άγνωστη για εσάς κατεύθυνση, καταλαβαίνετε πώς θα ήσασταν».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», όπως αποκαλούνται, δεν είναι από την περιοχή. «Δεν είναι από την περιοχή τα άτομα αυτά. Η επίθεση έγινε από περίπου πέντε άτομα, ενώ έξω από το αστυνομικό τμήμα μαζεύτηκαν και κάποιοι υποστηρικτές. Όλη η ιστορία έγινε για τη δημοσιότητα» πρόσθεσε ο δήμαρχος, ενώ εξέφρασε τη θλίψη του για την αρνητική δημοσιότητα που λαμβάνει ο τόπος του λόγω του θλιβερού αυτού συμβάντος.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024