Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πιερία - Ήθελαν πέντε λεπτά δημοσιότητας - Τι λέει στο in.gr ο δήμαρχος της περιοχής για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Πιερία – Ήθελαν πέντε λεπτά δημοσιότητας – Τι λέει στο in.gr ο δήμαρχος της περιοχής για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

«Ο άνθρωπος είναι σοκαρισμένος. Καταλαβαίνετε ότι είναι αδιανόητο να έρχονται κάποια άτομα να σε βουτάνε, να σου βάζουν χειροπέδες και να σε βάζουν σε ένα αυτοκίνητο μη γνωρίζοντας πού πας»

Ενα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Αιγίνιο Πιερίας όταν τουλάχιστον πέντε άτομα από την ομάδα «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» «απήγαγαν» τον διευθυντή του γυμνασίου της περιοχής βάζοντάς του χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Μιλώντας στο in.gr o δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού, Αναστάσιος Μανώλας, χαρακτήρισε απαράδεκτο το περιστατικό που συνέβη.

Διαβάστε ακόμη: Θεοδωρικάκος για Πιερία – Απαράδεκτες και προκλητικές τέτοιες συμπεριφορές

«Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι ο άνθρωπος είναι σοκαρισμένος. Καταλαβαίνετε ότι είναι αδιανόητο να έρχονται κάποια άτομα να σε βουτάνε, να σου βάζουν χειροπέδες και να σε βάζουν σε ένα αυτοκίνητο μη γνωρίζοντας πού πας. Εγώ όταν είδα το άνθρωπο είχε πάει στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. Μίλησα μαζί του και μου εξιστόρησε το γεγονός. Ο άνθρωπος ήταν τρομαγμένος και είχε μώλωπες από τις χειροπέδες», τόνισε ο κ. Μανώλας προσθέτοντας χαρακτηριστικά «εάν εσάς σας βουτούσαν άγνωστοι, σας πέρναγαν χειροπέδες, σας έβαζαν σε ένα αυτοκίνητο και σας οδηγούσαν σε άγνωστη για εσάς κατεύθυνση καταλαβαίνετε πώς θα ήσασταν».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», όπως αποκαλούνται, δεν είναι από την περιοχή. «Δεν είναι από την περιοχή τα άτομα αυτά. Η επίθεση έγινε από περίπου πέντε άτομα ενώ έξω από το αστυνομικό τμήμα μαζεύτηκαν και κάποιοι υποστηρικτές. Όλη η ιστορία έγινε για τη δημοσιότητα» πρόσθεσε ο δήμαρχος ενώ δήλωσε τη θλίψη του για την αρνητική δημοσιότητα που λαμβάνει ο τόπος του λόγω του θλιβερού αυτού συμβάντος.

Πέντε συλλήψεις

Πέντε άτομα συνελήφθησαν για το αδιανόητο περιστατικό στη Πιερία.

«Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους», δήλωσε σχετικά με το επεισόδιο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί όταν ο διευθυντής του Γυμνασίου Αιγινίου δέχτηκε επίθεση από μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» την ώρα που προσερχόταν στο σχολείο.

Γύρω στις 8 σήμερα το πρωί, κάποια άτομα πλησίασαν τον διευθυντή, του φόρεσαν χειροπέδες, τον έβαλαν με τη βία σε ένα από αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας- Κολινδρού, παραδίδοντάς τον με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα».

Η Αστυνομία προχώρησε αρχικά στην προσαγωγή 11 ατόμων, τα οποία παρουσιάστηκαν στο τμήμα, ζητώντας να παραδώσουν τον διευθυντή, κι εξετάζει τον βαθμό συμμετοχής του καθενός εξ αυτών.

Ο διευθυντής του Γυμνασίου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς φέρει κάποιες εκδορές στα χέρια από τις χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν οχλήσεις έξω από το σχολείο από την ίδια ομάδα και είχαν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες Αρχές.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024