Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πιερία - Ακόμη και απεργία σκέφτονται οι εκπαιδευτικοί μετά την επίθεση αρνητών

Πιερία – Ακόμη και απεργία σκέφτονται οι εκπαιδευτικοί μετά την επίθεση αρνητών

Το θέμα των επιθέσεων σε βάρος εκπαιδευτικών ωστόσο, αποτελεί ένα θέμα που οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες τις επόμενες ημέρες αναμένεται να «σηκώσουν».

Με κύριο θέμα συζήτησης τα περιστατικά βίας σε βάρος εκπαιδευτικών από αντιεμβολιαστές, τα οποία και κορυφώθηκαν σήμερα με την επίθεση σε βάρος διευθυντή γυμνασίου στην περιοχή της Πιερίας, η Ομοσπονδία των καθηγητών δημόσιας εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) συνεδριάζει την Τρίτη για να ζητήσει την προστασία των δασκάλων και καθηγητών από την Πολιτεία. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι μέλη της ηγεσίας της Ομοσπονδίας ετοιμάζονται να ζητήσουν μέχρι και την κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης για το θέμα.

Όπως σχολιάζει ο εκπαιδευτικός Θόδωρος Σιαμάγκας, εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ στην περιοχή, η εκπαιδευτική κοινότητα της Πιερίας είναι ανάστατη από το πρωί σήμερα, καθώς ομάδα αντιεμβολιαστών που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» μπήκαν σε Γυμνάσιο το πρωί, απήγαγαν τον διευθυντή του, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής με την κατηγορία του προδότη…

Η ίδια ομάδα είχε σκοπό να «πιάσει» και τον διευθυντή του ίδιου λυκείου, αντιδρώντας στη χρήση μάσκας στα σχολεία αλλά και στη διαδικασία της πλατφόρμας edupass.gov.gr όπου γίνεται η δήλωση παρουσίας και συμμετοχής στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία σε δημόσιες δομές με βάση το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού rapid test ή self-test.

Ωστόσο, ο διευθυντής του λυκείου είχε καθυστερήσει το πρωί να φτάσει στο γραφείο του με αποτέλεσμα να γλυτώσει την διαπόμπευση, από την ομάδα των αντιεμβολιαστών που εισέβαλε στο σχολείο.

Το θέμα των επιθέσεων σε βάρος εκπαιδευτικών ωστόσο, αποτελεί ένα θέμα που οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες τις επόμενες ημέρες αναμένεται να «σηκώσουν».

«Κάτι πρέπει να κάνει η Πολιτεία για να προστατεύσει τους εκπαιδευτικούς από αντίστοιχες επιθέσεις» λέει ο κ. Σιαμάγκας.

Ο οργανωτικός γραμματέας της ΟΛΜΕ και εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ καθηγητών (της παράταξης δηλαδή της ΝΔ στον κλάδο) Νίκος Παπαχρήστος, δηλώνει σχετικά ότι «τα κρούσματα βίας σε βάρος εκπαιδευτικών είναι ένα ζήτημα μείζονος σημασίας και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει βαριές ευθύνες για την κατάσταση αυτή». «Την καλούμε δε να πράξει τα δέοντα ώστε οι καθηγητές να εργάζονται σε καθεστώς ασφαλείας, καθώς οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αναλώσιμοι» τονίζει ο κ. Παπαχρήστος.

Ο διευθυντής του σχολείου στον οποίο επιτέθηκαν σήμερα οι αντιεμβολιαστές μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής με μώλωπες στα χέρια, ενώ είναι καλά στην υγεία του, ενώ οι ίδιοι συνελήφθησαν και βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024