Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία - Εθελοντές προσπαθούν να σώσουν εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα βουβάλια

Βραζιλία – Εθελοντές προσπαθούν να σώσουν εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα βουβάλια

Ήδη έχουν πεθάνει 500 βουβάλια στο συγκεκριμένο αγρόκτημα στη Βραζιλία.

Μια ομάδα εθελοντών προσπαθεί να σώσει εκατοντάδες βουβάλια, τα οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, εγκατέλειψαν σε ένα αγρόκτημα στη Βραζιλία, όπου τουλάχιστον 500 βοοειδή έχουν ήδη πεθάνει από την πείνα, σύμφωνα με τους ανθρώπους που εμπλέκονται στην προσπάθεια.

Η περιβαλλοντική αστυνομία στην πόλη Μπρότας, σε απόσταση 250 χιλιομέτρων από το Σάο Πάολο, ανταποκρίθηκε στις καταγγελίες για υποσιτισμένα και κακοποιημένα ζώα στο αγρόκτημα Sao Luiz da Agua Sumida τον περασμένο μήνα.

Αξιωματούχοι βρήκαν 667 ζώα να έχουν εγκαταλειφθεί σε έναν περιορισμένο χώρο και πολλά κουφάρια, σύμφωνα με ένα αντίγραφο αστυνομικής έκθεσης που περιήλθε στην κατοχή του Reuters.

«Έφθασα εδώ, ήταν σαν εμπόλεμη ζώνη», δήλωσε ο Μορίς Βιντάλ, ένας κτηνίατρος που βρέθηκε στο σημείο. «Υπήρχαν πολλά ζώα, πολλά ζώα εξασθενημένα…», είπε, υπολογίζοντας ότι έως και 500 βουβάλια έχουν έκτοτε βρεθεί νεκρά στην ιδιοκτησία.

Τι υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης

Ο ιδιοκτήτης της φάρμας Λουίς Αουγκούστο Πινέιρο ντε Σόουζα δεν έχει βρεθεί για να σχολιάσει σχετικά. Σε μια συνέντευξη στο Globo TV, ο Σόουζα αρνήθηκε οποιοδήποτε σφάλμα, λέγοντας πως υπήρχε νερό και τροφή για τα ζώα και ορισμένα πέθαναν από φυσικά αίτια.

Σε βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας διακρίνονται ορισμένα ζώα να είναι πάρα πολύ αδύναμα για να σταθούν όρθια, για τη μεταφορά των οποίων χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν βαριά μηχανήματα προκειμένου να λάβουν ιατρική φροντίδα. Άλλα ζώα ήταν λιπόσαρκα, με τα πλευρά τους να είναι ορατά.

Σύμφωνα με την έκθεση της περιβαλλοντικής αστυνομίας, οι αρχές επέβαλαν πρόστιμο άνω των 2 εκατομμυρίων ρεάλ για περιβαλλοντικές παραβιάσεις.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Sports in

Ποδόσφαιρο στην Ουκρανία - Η αθέατη πλευρά της δεκαετούς κρίσης και του πολέμου

Το αφεντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε να αντιμετωπίσει τις ανταραχές, πριν η Ρωσία εισβάλει και σταματήσει τα πάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024