Θάνος (ΙΙΒΕΑΑ) για παραλλαγή Όμικρον – Σε λίγες εβδομάδες θα ξέρουμε πόσο καλά αντιδρούν τα αντισώματα
Δύο στοιχεία που έχουν οι μεταλλάξεις.
Σε λίγες εβδομάδες θα ξέρουμε ποσό καλά αντιδρούν τα αντισώματα και πώς αντιμετωπίζουν το νέο στέλεχος Όμικρον δήλωσε ο Δημήτρης Θάνος Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατρο-βιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και προέτρεψε να μην κάνουμε πολλές προβλέψεις.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3 πρόσθεσε ότι η παραλλαγή Όμικρον φέρει πάρα πολλές μεταλλάξεις, ενώ σχεδόν οι μισές από αυτές (τις μεταλλάξεις) είχαν βρεθεί στα στελέχη Α (βρετανικό), Β (νοτιοαφρικανικό) και Δέλτα που κυριαρχεί αύτη την στιγμή.
Σημείωσε επίσης ότι αυτές οι μεταλλάξεις έχουν συνδεθεί με δυο στοιχειά: τη μεγάλη μεταδοτικότητα άλλα και μια ήπια διαφυγή από το ανοσολογικό σύστημα, δηλαδή ενδέχεται να ξεφεύγουν είτε από εμβόλια είτε μετά από φυσική ανοσία.
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442