Μεγάλο μέρος από τα κρούσματα αφορούν παιδιά και πληθυσμό νεαρής ηλικίας που νοσεί ελαφρύτερα σε σχέση με τους μεγαλύτερης ηλικίας ασθενείς.

Για τη θνητότητα που προκαλεί ο κοροναϊός σε σχέση με τα κρούσματα στο δεύτερο, στο τρίτο και στο τέταρτο κύμα της πανδημίας που βιώνει αυτή τη στιγμή η χώρα μας μίλησε ο Νίκος Τζανάκης.

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και μέσα από ένα διάγραμμα με στοιχεία και αντιπαραβολή των κρουσμάτων και των θανάτων σημείωσε πως στις κορυφώσεις τους, στο δεύτερο κύμα ο μέσος όρος θανάτων ήταν 46 ασθενείς ανά ημέρα, στο τρίτο κύμα 53 ασθενείς ημερησίως ενώ στο τέταρτο κύμα ο ημερήσιος μέσος όρος θανάτων είναι 30 ασθενείς.

Όπως επεσήμανε ο κ. Τζανάκης, «έχουμε 3.000 λιγότερους θανάτους στο τέταρτο κύμα της πανδημίας, παρότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ πιο μεταδοτική. Αυτό οφείλεται στο ότι έχουμε το εμβόλιο και την προστασία του». Παράλληλα σημείωσε πως μεγάλο μέρος από τα κρούσματα αφορούν παιδιά και πληθυσμό νεαρής ηλικίας που νοσεί ελαφρύτερα σε σχέση με τους μεγαλύτερης ηλικίας ασθενείς.

Σε ερώτηση για χώρα που έχουν σχετικά παρόμοιο πληθυσμό και αριθμό κρουσμάτων, αλλά πολύ λιγότερους ημερήσιους θανάτους από την Ελλάδα ανέφερε οτι «η διαφοροποίηση με τις άλλες χώρες έχει να κάνει με τον εμβολιασμό των πολιτών τους, στην ηλικιακή ομάδα των οποίων υπάρχει αυξημένη θνητότητα. Εδώ οι άνω των 60 ετών, δίνουν το 86% των θανάτων».

Τέλος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Τζανάκη, «η σταθεροποίηση στα κρούσματα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έρθει γύρω στις 5-10 Δεκέμβρη και 2-3 εβδομάδες μετά θα έρθει η ανάλογη εικόνα στις διασωληνώσεις και στους θανάτους».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr