Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μετανάστες - Μειώθηκαν οι απόπειρες για να περάσουν τα σύνορα Λευκορωσίας - Πολωνίας

Μετανάστες – Μειώθηκαν οι απόπειρες για να περάσουν τα σύνορα Λευκορωσίας – Πολωνίας

Η Πολωνία σε ενημέρωσή της αναφέρει ότι οι μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν παράτυπα τα σύνορα της χώρας από τη Λευκορωσία είναι λιγότεροι,

Ομάδες από μετανάστες επιχείρησαν και πάλι κατά τη διάρκεια της νύχτας να περάσουν τα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία, ανέφερε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Μάριιους Μπλάζακ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό RMF FM.

«Γίνονταν επιθέσεις στα πολωνικά σύνορα. Τώρα, οι μετανάστες ακολουθούν ελαφρώς διαφορετικές μεθόδους. Μικρότερες ομάδες ανθρώπων προσπαθούν να περάσουν δια της βίας από πολλά σημεία» είπε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι η χθεσινή νύχτα «δεν ήταν διαφορετική από τις προηγούμενες».

Κατηγορίες για υποκίνηση

Ο Μπλάζακ υποστήριξε ότι οι μετανάστες υποκινούνται από τις δυνάμεις ασφαλείας της Λευκορωσίας. Η αστυνομία στη μεθοριακή περιοχή Ποντλάσκα ανέφερε ότι μετανάστες πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς και κατέστρεψαν δύο υπηρεσιακά οχήματα. «Χθες, στην περιοχή Στάρζινα, μια ομάδα μεταναστών πετροβόλησε αστυνομικούς και στρατιώτες» ανέφερε η αστυνομία στο Twitter, διευκρινίζοντας ότι δεν τραυματίστηκε κανείς.

Τις προηγούμενες εβδομάδες, χιλιάδες παράτυποι μετανάστες είχαν συγκεντρωθεί στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας, με την ελπίδα ότι θα περνούσαν στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Βαρσοβία κατηγορεί το Μινσκ ότι οργάνωσε τη μεταναστευτική κρίση, κάτι που η Λευκορωσία διαψεύδει.

Σύμφωνα με την πολωνική συνοριοφυλακή, ο αριθμός των μεταναστών που επιχείρησαν να περάσουν από τη Λευκορωσία στην Πολωνία μειώθηκε την Παρασκευή, καθώς καταγράφηκαν 195 απόπειρες, από 250 την Πέμπτη και 501 την Τετάρτη.

Η Πολωνία προειδοποιεί πάντως ότι η μεταναστευτική κρίση δεν έχει τελειώσει. «Χθες (…) έγιναν πολλές απόπειρες να περάσουν δια της βίας τα σύνορα. Η μεγαλύτερη ομάδα αποτελείτο από περίπου 200 αλλοδαπούς, οι άλλες (απόπειρες) ήταν από ομάδες δεκάδων προσώπων. Οι αλλοδαποί ήταν επιθετικοί, πέταγαν πέτρες, κροτίδες και δακρυγόνα» υποστήριξε η συνοριοφυλακή στο Twitter.

«Αυτή η πολιτική κρίση δεν φτάνει στο τέλος της. Η Λευκορωσία ενδιαφέρεται ακόμη να κλιμακώσει και να συνεχίσει τις επιχειρήσεις της εναντίον της Πολωνίας» υποστήριξε ο Στάνισλαφ Ζάριν, ο εκπρόσωπος των πολωνικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι θα επισκεφθεί αύριο Κυριακή τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Εσθονία για να συζητήσει τις εξελίξεις με τους ομολόγους του των χωρών της Βαλτικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024