Ο Δήμος Καλλιθέας δίνει νέο νόημα στην εξυπηρέτηση ανθρώπων με προβλήματα όρασης και έμμεσα προσκαλεί όλους τους Δήμους να πράξουν το ίδιο  ξεκινώντας μια νέα δημιουργική συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.)

Εργαζόμενοι του Δήμου Καλλιθέας εκπαιδεύονται από ειδικούς εκπαιδευτές στην υποδοχή, εξυπηρέτηση και συνδρομή ατόμων με προβλήματα όρασης. Με βιωματικά σεμινάρια ενσυναίσθησης αλλά και κατάλληλη εκπαίδευση, οι υπηρεσίες του Δήμου Καλλιθέας γίνονται προσιτές σε άτομα με οποιουδήποτε βαθμού οπτική αδυναμία.

Στόχος η απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε κάθε υπηρεσία, η πλήρης εξυπηρέτηση χωρίς τα προβλήματα που συναντούν στην καθημερινή τους μετακίνηση και, κυρίως, η ισότιμη αντιμετώπισή τους από συνανθρώπους τους προετοιμασμένους να τους υποδεχτούν.

Οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα τους που μόνο οι ίδιοι μπορούν να νιώσουν. Κάθε πολιτειακός και αυτοδιοικητικός θεσμός, θεωρείται αυτονόητο πως πρέπει να έχει ανάλογα εκπαιδευμένα άτομα στις τάξεις του, ώστε να εξυπηρετεί σωστά αλλά και με συναίσθημα τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Διότι, οι άνθρωποι αυτοί, μπορούν και αισθάνονται με τα μάτια της ψυχής τους και κάθε υποτιμητική συμπεριφορά απέναντι τους δημιουργεί μια ακόμη πληγή στην καρδιά τους.

Αλίμονο να υπάρχει άνθρωπος, εργαζόμενος ειδικά σε δημόσια υπηρεσία που να μην υπερβάλει εαυτό στην καλύτερη δυνατή φροντίδα του τυφλού συνανθρώπου του. Όχι από οίκτο, αλλά συνειδητά. Οι τυφλοί συνάνθρωποι μας δεν λυπούνται τον εαυτό τους, αλλά τον ενδυναμώνουν καθημερινά μέσα από τις αντιξοότητες της ζωής. Οι άνθρωποι είναι ένα ζωντανό δίδαγμα θέλησης.

Για εμάς αυτό που κάνει ο Δήμαρχος Κάρναβος της Καλλιθέας, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr