Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκιουλέν - Θρίλερ με τις φήμες ότι είναι νεκρός - Ο αναβρασμός στα τουρκικά ΜΜΕ και η απάντηση του δικηγόρου του

Γκιουλέν – Θρίλερ με τις φήμες ότι είναι νεκρός – Ο αναβρασμός στα τουρκικά ΜΜΕ και η απάντηση του δικηγόρου του

Σημειώνεται πως ο Φετχουλάχ Γκιουλέν θεωρείται από την τουρκική κυβέρνηση ο εμπνευστής της απόπειρας πραξικοπήματος κατά του Ταγίπ Ερντογάν στις 15 Ιουλίου του 2016

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στην Τουρκία καθώς κυκλοφόρησαν φήμες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρχικά, και σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης στη συνέχεια, ότι ο Φετουλάχ Γκιουλέν είναι νεκρός.

Οι πληροφορίες ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής από ανεξάρτητες αρχές και δεν αποκλείεται να αποτελούν μέρος κάποιας προσπάθειας αποπροσανατολισμού. Σημειώνεται πως ανάλογες πληροφορίες είχαν δει τη δημοσιότητα και στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο στη συνέχεια να επιβεβαιωθούν.

Από τον στενό κύκλο του Γκιουλέν, πάντως, διαψεύδεται οποιαδήποτε τέτοια φήμη, με τον δικηγόρο του να προβαίνει σε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως ο Φετχουλάχ Γκιουλέν θεωρείται από την τουρκική κυβέρνηση ο εμπνευστής της απόπειρας πραξικοπήματος κατά του Ταγίπ Ερντογάν στις 15 Ιουλίου του 2016.

Ο ιεροκήρυκας ζει εξόριστος εδώ και 22 χρόνια στην Πενσυλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών και παρά τα επανειλημμένα αιτήματα της τουρκικής κυβέρνησης για την έκδοσή του, η Ουάσιγκτον αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημα της Άγκυρας.

Οι φήμες

Όλα ξεκίνησαν όταν ο τουρκικός δικτυακός ιστότοπος Oda TV μετέδωσε ότι ο Γκιουλέν είναι νεκρός εξαιτίας δηλητηρίασης και πως ένα άτομο από τον κύκλο των πιστών του που διέμενε στο ίδιο αγρόκτημα μαζί του έχει αυτοκτονήσει.

Άλλες αναρτήσεις στο Twitter και σε τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για κινητικότητα στο σπίτι του στενού συνεργάτη του, Τζεβντέτ Τούρκγιολου, αποδίδοντάς την στο ενδεχόμενο ο Γκιουλέν να είναι νεκρός.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Burak Bekiroğlu έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι ένας αξιωματικός της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών εισχώρησε στην έπαυλη, όπου διέμενε ο αρχηγός του FETO, στην Πενσυλβάνια, και τον δηλητηρίασε.

Το σχόλιο του επικεφαλής του Anadolu στην Ουάσιγκτον

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu στην Ουάσιγκτον υπογράμμισε πως «παρακολουθούμε στενά και ερευνούμε τους ισχυρισμούς ότι ο ηγέτης του FETÖ δηλητηριάστηκε, ότι μπορεί να πέθανε και ότι το άτομο που τον δηλητηρίασε σκοτώθηκε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εν λόγω ισχυρισμοί πως επιβεβαιώνονται από αστυνομικές πηγές στην περιοχή.

«Αυτό ωστόσο» -όπως τονίζει- «δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξε κανένα περιστατικό στην έπαυλη όπου διαμένει. Κάτι μπορεί να έχει συμβεί και να μην έχει αναφερθεί στην αστυνομία ακόμη».

«Ανεξάρτητα από τις σημερινές εξελίξεις, τα νέα που θα ήθελα να μεταδώσω περισσότερο κατά τη διάρκεια της θητείας μου στις ΗΠΑ είναι: ‘Ο αρχηγός της FETO είναι νεκρός’» καταλήγει στην ανάρτησή του.

Διαψεύδει ο δικηγόρος του Γκιουλέν

Σχολιάζοντας τις φήμες, η ιστοσελίδα TR724 -η οποία είναι γνωστή για τις επαφές της με το FETO- προχώρησε σε διάψευση για τον θάνατο του Φετουλάχ Γκιουλέν, υποστηρίζοντας ότι είναι καλά στην υγεία του. Ανάλογη διάψευση, δε, ήρθε λίγα λεπτά αργότερα και από τον δικηγόρο του.

«Οι ισχυρισμοί σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης και λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Φετουλάχ Γκιουλέν δηλητηριάστηκε και πέθανε, και ότι ένας από τους συνεργάτες του αυτοκτόνησε, είναι αβάσιμοι, μη ρεαλιστικοί και κατασκευασμένοι» είπε χαρακτηριστικά.


Σχετική δήλωση έκανε και το «δεξί χέρι» του Γκιουλέν, Τζεβντέτ Τούρκγιολου.

Σε βίντεο που ανήρτησε στο Twitter δήλωσε ότι ο ιμάμης είναι μια χαρά και ότι η είδηση είναι ψεύτικη. Δεσμεύτηκε, δε, να δημοσιεύσει αργότερα βίντεο που θα αποδεικνύει ότι ο Φετουλάχ Γκιουλέν ζει.

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024