Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία – Αμερικανοί τουρίστες μπήκαν παράνομα στο Κολοσσαίο για να… απολαύσουν τη μπύρα τους

Ιταλία – Αμερικανοί τουρίστες μπήκαν παράνομα στο Κολοσσαίο για να… απολαύσουν τη μπύρα τους

Το απίστευτο περιστατικό κατέληξε, όπως ήταν φυσικό, στην επιβολή τσουχτερών προστίμων

Κάποιοι άνθρωποι θα έκαναν τα πάντα για να απολαύσουν τη μπύρα τους στο κατάλληλο περιβάλλον.

Αυτό τουλάχιστον ισχύει σίγουρα για τους δύο αμερικανούς τουρίστες που μπήκαν παράνομα στο… Κολοσσαίο, μόνο και μόνο – όπως δήλωσαν – για να πιουν μια μπύρα στο εσωτερικό του ρωμαϊκού αμφιθεάτρου.

Για να πιουν μια μπύρα

Το ζευγάρι, ηλικίας 24 και 25 ετών, σκαρφάλωσαν στο δεύτερο διάζωμα του μνημείου τη Δευτέρα τα ξημερώματα. Εντοπίστηκαν στον χώρο στις 05:30 το πρωί, ενώ συζητούσαν πίνοντας τα ποτά τους, από έναν περαστικό που ενημέρωσε την αστυνομία. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πώς κατάφεραν να μπουν στο μνημείο, το οποίο κλείνει τις πόρτες του για το κοινό στις 16:30 το μεσημέρι.


Οι εισβολείς είπαν στην αστυνομία ότι «απλώς έπιναν μια μπύρα», σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, όμως οι αστυνομικοί τους επέβαλαν πρόστιμο €800 για παράνομη είσοδο σε αρχαιολογικό χώρο. Πάντως, οι περιπετειώδεις πότες δεν προκάλεσαν κάποια ζημιά.

Τα ευτράπελα του τουρισμού

Δεν είναι σε καμία περίπτωση η πρώτη φορά που τουρίστες προκαλούν ευτράπελα στην Ιταλία, με το Κολοσσαίο συχνά να γίνεται στόχος διάφορων ατοπημάτων. Η πρόκληση οποιασδήποτε φθοράς στο μνημείο, ηλικίας 2.000 ετών, απαγορεύεται αυστηρά από την ιταλική νομοθεσία. Σε όλο το χώρο έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που ενημερώνουν ότι οι παραβάτες μπορεί να αντιμετωπίσουν ακόμη και ένα χρόνο κάθειρξης, αλλά και πρόστιμα της τάξης των €2.000. Όμως οι τουρίστες συχνά αγνοούν τις προειδοποιήσεις.

Πέρσι τον Σεπτέμβριο, ένας 32χρονος άνδρας από την Ιρλανδία συνελήφθη ενώ χάραζε τα αρχικά του με μεταλλικό όργανο σε κίονα του πρώτου διαζώματος, ενώ μια 14χρονη Γερμανίδα συνελήφθη για το ίδιο παράπτωμα έναν μήνα αργότερα.

Τέτοιου είδους παραβάσεις ήταν πολύ συχνότερες πριν την πανδημία του κοροναϊού, όταν το μνημείο που ολοκληρώθηκε επί αυτοκράτορα Τίτου, το 80μ.Χ. υποδεχόταν περίπου 6 εκατ. τουρίστες σε ετήσια βάση.

Με πληροφορίες από Guardian

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024