Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Daily mail: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο παρασύρεται σε σκάνδαλο διαφθοράς» – Διεθνής διασυρμός χωρίς τέλος για την ΕΠΟ

Daily mail: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο παρασύρεται σε σκάνδαλο διαφθοράς» – Διεθνής διασυρμός χωρίς τέλος για την ΕΠΟ

Τον γύρο του κόσμου κάνουν τα δημοσιεύματα για τις καταιγιστικές εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την μαφιόζικη επίθεση στον – πρώην πια – δικαστή του Διαιτητικού της ΕΠΟ.

Ώρα μηδέν για το ελληνικό ποδόσφαιρο με τις διεθνείς συνομοσπονδίες να ετοιμάζονται να αναλάβουν δράση με στόχο να βγάλουν από την κατάσταση ανωμαλίας την ΕΠΟ, όπως χαρακτηριστικά έχει τονίσει ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, και τα διεθνή ΜΜΕ να ασχολούνται όλο και περισσότερο με τις εξελίξεις.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο και η ΕΠΟ… διαφημίζονται για άλλη μια φορά με τον χειρότερο τρόπο εξαιτίας όλων όσων συμβαίνουν γύρω από αυτό.

Η επίθεση στον δικαστή του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ που τον ανάγκασε να παραιτηθεί αλλά και οι παράνομες αποφάσεις που επέλεξαν να πάρουν οι διοικούντες την ΕΠΟ, Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρης, και τους έχουν φέρει μια ανάσα από την έκπτωσή τους αναφέρονται εκτενώς σε ρεπορτάζ της Daily Mail.

Ένα δημοσίευμα που έρχεται να προστεθεί σε αυτά που κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου διασύροντας διεθνώς το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ΕΠΟ.

Η Daily Mail αναφέρεται εκτενώς στα δρώμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στα… κατορθώματα της «εξυγιαντικής» ΕΠΟ καταγράφοντας όλες τις εξελίξεις από την επίθεση στον δικαστή και μετά.

Την τοποθέτηση του Λευτέρη Αυγενάκη και την ξεκάθαρη πρόθεση της κυβέρνησης σε συνεργασία με ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ να τεθούν εκτός ΕΠΟ όλοι όσοι έχουν φέρει το ποδόσφαιρο μας σε αυτή την ζοφερή κατάσταση αλλά και την πολύ σημαντική δήλωση του Άγγελου Χαριστέα που δήλωσε πως πρέπει οι συνομοσπονδίες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους!

Πάμε να δούμε τι τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα μεταξύ άλλων:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει ένα σκάνδαλο διαφθοράς μετά την επίθεση με μεταλλική ράβδο στο αυτοκίνητο του δικαστή που είναι υπεύθυνος για την υπόθεση που αφορά στελέχη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ).

Τρία μέλη της ΕΠΟ, ο Παναγιώτης Δημητρίου, ο Στέργιος Αντωνίου και ο Κλέαρχος Τζαφέρης, κατηγορήθηκαν για παράβαση του καταστατικού της Ομοσπονδίας για τους κανονισμούς αδειοδότησης 10 συλλόγων της SuperLeague 2, της δεύτερης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για την τιμωρία που θα λάβουν εάν κριθούν ένοχοι, αν και έχουν ήδη απομακρυνθεί από τις θέσεις τους. Ωστόσο, η Επιτροπή Δεοντολογίας πρόκειται να κρίνει περαιτέρω. Η ΕΠΟ αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη.

Αλλά σε μια ανησυχητική ανατροπή, ο δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση είδε το αυτοκίνητό του να βανδαλίζεται έξω από το σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έλαβε χώρα «λίγες μόλις ώρες» αφότου επιλέχτηκε.

Πιστεύεται επίσης ότι παραιτήθηκε σχεδόν αμέσως. Απαντώντας στις επιθέσεις, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είπε ότι ο εκφοβισμός είναι «η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι».

Η δήλωσή του ανέφερε ότι η κυβέρνηση στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον Γκρεγκ Κλάρκ, πρώην αντιπρόεδρο της FIFA, οραματίστηκαν μια νέα εποχή με διαφάνεια για το άθλημα στη χώρα.

Ωστόσο, πρόσθεσε: «Αντίθετα, η Εναρμονισμένη Μελέτη και το εκσυγχρονισμένο Καταστατικό αγνοούνται για μήνες, οι παραιτήσεις ποδοσφαιριστών διαδέχονται η μία την άλλη, τα αρμόδια δικαστήρια απορρίπτουν σκανδαλώδεις διοικητικές αποφάσεις και η υποτίμηση εντείνεται με γεωμετρική πρόοδο. Η Ελληνική Αστυνομία και η Δικαιοσύνη θα παίξουν πλήρως τον ρόλο τους απέναντι στα φαινόμενα ανομίας και τρομοκρατίας.

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια η Ελληνική Ομοσπονδία και όσα υποστήριζε μέσω εκείνης. Ακολούθως, στάθηκε και στα ρεπορτάζ που έχουν γίνει στη χώρα μας για την όλη υπόθεση, αναφέροντας:

«Η Αστυνομία θα ρίξει φως σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης μετά την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, επομένως όσοι επενδύουν στην επικοινωνία στην αποσταθεροποίηση των θεσμών του ελληνικού ποδοσφαίρου μέσα από αυτά τα γεγονότα να περιμένουν γιατί θα εκτεθούν ξανά».

Ένα καυστικό ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα ισχυρίστηκε ότι το ποδόσφαιρο εκεί «διοικείται από ανθρώπους που δεν έχουν όρια».

Συνεχίζει λέγοντας: «Νόμοι δεν υπάρχουν, το Καταστατικό παραβιάζεται διαρκώς, το ίδιο ισχύει και για τους κανονισμούς της ΕΠΟ».

«Τους τελευταίους 8 μήνες, έχει αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η σημερινή Διοίκηση της ΕΠΟ δεν έχει δεύτερη σκέψη όσον αφορά την παραβίαση του Καταστατικού και των Κανονισμών της ΕΠΟ και την κατάχρηση της εξουσίας της, προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, από αυτούς που κυβερνούν αληθινά και παράνομα το ελληνικό ποδόσφαιρο», προσθέτει η έκθεση.

Τέλος, έγινε αναφορά και στις δηλώσεις που είχε κάνει ο Άγγελος Χαριστέας στο «Footbal365» για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024