Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η μαφία του ελληνικού ποδοσφαίρου κάνει τον γύρο του κόσμου – Διεθνής κατακραυγή και διασυρμός για την ΕΠΟ

Η μαφία του ελληνικού ποδοσφαίρου κάνει τον γύρο του κόσμου – Διεθνής κατακραυγή και διασυρμός για την ΕΠΟ

Διαδοχικά ρεπορτάζ από μεγάλα Μέσα του εξωτερικού στρέφουν το βλέμμα τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά για τους λάθους λόγους.

Εκεί που λες ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο της… εξυγίανσης έχει πιάσει πάτο, πάντα γίνεται κάτι που σου αποδεικνύει ότι υπάρχει και πιο κάτω. Και η υπόθεση με τη μαφιόζικη επίθεση στον Δικαστή της ΕΠΟ είναι μιας πρώτης τάξεως απόδειξη. Ένα συμβάν, που όπως είναι λογικό, δεν περιορίστηκε στα στενά όρια της χώρας αλλά έκανε τον γύρο του κόσμου προκαλώντας την κατακραυγή κορυφαίων διεθνών μέσων. Κατακραυγή για την επίθεση. Αλλά και διασυρμό για την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας που πολύ λογικά βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα».

Τα ρεπορτάζ διεθνών ΜΜΕ είναι διαδοχικά. Για την επίθεση-σοκ. Για την παραίτηση του Δικαστή την επομένη κιόλας από τα Πειθαρχικά Όργανα της ΕΠΟ. Για την «επιβεβαίωση» της μαφιόζικης κατάστασης που πλέκει τον ιστό της γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο μέσα από δηλώσεις σημαντικών ανθρώπων του ποδοσφαίρου όπως του Άγγελου Χαριστέα που δίχως να μασήσει τα λόγια του έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη της παρέμβασης των διεθνών συνομοσπονδιών.

Ενδεικτικό το «αφιέρωμα» που επιμελήθηκε η γνωστή ιστοσελίδα «101greatgoals.com» για τα χάλια μας. Το δικό της ρεπορτάζ  για τα όσα συμβαίνουν στην ΕΠΟ, αποκορύφωμα των οποίων ήταν η επίθεση στον αθλητικό δικαστή που προκάλεσε και την παραίτησή του. Το ρεπορτάζ ξεκινά με την… «αγία τριάδα» της ΕΠΟ (Παναγιώτης Δημητρίου, Αστέριος Αντωνίου, Κλέαρχος Τζαφέρης) που φλερτάρει με την απομάκρυνσή της από την Ομοσπονδία λόγω παραβίασης του καταστατικού. Για την υπόθεση που ελέγχονται από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Για την ίδια που κρατούσε στα χέρια του ως την περασμένη Τρίτη ο Δικαστής που παραιτήθηκε. Τρίτη πήρε στα χέρια του, τον φάκελο της «αναψηλάφησης». Τετάρτη άγνωστοι του «κάρφωσαν» το αυτοκίνητο (και τη θέση του οδηγού)  έξω από το σπίτι του. Την Πέμπτη παραιτήθηκε από την ΕΠΟ.

Το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας παρουσιάζει το χρονικό όλης της ιστορίας που εξελίσσεται στα μέρη μας, διασύροντας το ελληνικό ποδόσφαιρο. Από την ανακοίνωση της ίδιας της ΕΠΟ που καταδικάζει το γεγονός και επαφίεται στη δουλειά της αστυνομίας μέχρι τις δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος κάνει λόγο για «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» . Ειδική αναφορά υπάρχει και στις δηλώσεις του Άγγελου Χαριστέα ο οποίος σε συνέντευξή του στο  «football365»καλεί την UEFA να επέμβει και να βάλει τάξη στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Τους τελευταίους οκτώ μήνες, έχει αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η σημερινή Διοίκηση της ΕΠΟ δεν έχει δεύτερες σκέψεις όταν πρόκειται για παραβίαση του Καταστατικού και των Κανονισμών της Ομοσπονδίας και για κατάχρηση της εξουσίας της, προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα από αυτούς που κυβερνούν παράνομα το ελληνικό ποδόσφαιρο», αναφέρεται σε άλλο σημείο του άρθρου.

Διεθνώς ρεζίλι με λίγα λόγια, για το ελληνικό ποδόσφαιρο που για ακόμη μία φορά στα χρόνια της «Εξυγίανσης» απασχολεί τον Τύπο του εξωτερικού για τους λάθος λόγους. Το γεγονός μάλιστα ότι ένας θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως χαρακτηρίζει τον παλαίμαχο επιθετικό ο αρθρογράφος, φτάνει σε σημείο να ζητά τη βοήθεια της UEFA, προκαλεί αλγεινή εντύπωση στον ίδιο που κλείνει το θέμα με την απορία αν θα επέμβουν τελικά οι UEFA και FIFA.

Πηγή: to10.gr

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024