Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το δολοφονικό μήνυμα του παρακράτους στον δικαστή της ΕΠΟ είναι χτύπημα στη Δημοκρατία

Το δολοφονικό μήνυμα του παρακράτους στον δικαστή της ΕΠΟ είναι χτύπημα στη Δημοκρατία

Το πρωτοφανές μήνυμα - απειλή σε βάρος της ζωής του δικαστή της ΕΠΟ που πήγε να κάνει τη δουλειά του είναι και ξεκάθαρη απειλή στη Δημοκρατία μας

Για να βάλουμε τα πράγματα στην κανονική τους θέση: η επίθεση στον εφέτη της διοικητικής δικαιοσύνης – τέως δικαστή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ήταν ένα ευθύ και ξεκάθαρο μήνυμα ότι απειλείται η ζωή, τόσο του ίδιου όσο και των υπολοίπων δικαστών.

Όσοι το έστειλαν και όσοι τους έστειλαν για να το στείλουν είχαν κατά νου τους αυτό ακριβώς: να καταλάβει αμέσως και χωρίς περιστροφές ο δικαστής πως αν επιχειρήσει να εφαρμόσει το δίκαιο, δηλαδή σωστά τον νόμο, το Καταστατικό και τους Κανονισμούς της ΕΠΟ στην υπόθεση των αδειοδοτήσεων των ομάδων της Football League θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της ζωής του, καθώς θα βρεθεί στο στόχαστρο αυτών που έκαναν τη δολοφονική επίθεση.

Αυτοί που ανέλαβαν τη δουλειά και εκείνοι που την εμπνεύστηκαν και διέπραξαν, «μίλησαν» σκληρά, δεν περιορίστηκαν σε υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο, δεν έσπασαν δυο φανάρια και τρία τζάμια, δεν προκάλεσαν ζημιές στο αμάξωμα. Αυτά είναι για δευτεροκλασάτους, οι ίδιοι «είπαν ότι είχαν να πουν» με ένα και μοναδικό σενάριο.

Το παλούκι με τα καρφιά – που για να μπει στο παρμπρίζ, πιο πριν έσπασαν ακριβώς στη θέση του οδηγού επαγγελματικά- καρφωμένο κάθετα στο παρμπρίζ ακριβώς στη θέση του οδηγού, εκεί δηλαδή που κάθεται ο δικαστής.

Είναι μια «επίσημη» και εύγλωττη προειδοποίηση προς τον οδηγό και ιδιοκτήτη του οχήματος πως στόχος είναι ο ίδιος και η σωματική του ακεραιότητα και όχι τα φανάρια και τα τζάμια του αυτοκινήτου, όχι οι υλικές ζημιές που αποκαθίστανται εύκολα.

Πρακτικές μαφίας

Η φωτογραφία είναι ανατριχιαστική, παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές Μαφίας, ο δικαστής χρειάζεται να αντιληφθεί με μια ματιά ότι ο ίδιος προσωπικά είναι στόχος και αναλώσιμος, ότι δεν μπορεί να σταθεί ούτε λεπτό αν το σύστημα κινδυνεύσει με τις εισηγήσεις του ή τις αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου και σε μια τέτοια περίπτωση τίποτε και κανένας δεν μπορεί να τον γλιτώσει από το μοιραίο.

Το μήνυμα όμως έχει πολλούς παραλήπτες και ενδεικτικά τους υπόλοιπους δικαστές του Διαιτητικού Δικαστηρίου αλλά και της Επιτροπής Δεοντολογίας και γενικά οποιον πάει να τα κάνει την δουλειά του σωστά, μην υπολογίζοντας τις συνέπειες για το σύστημα. Όλοι θα ξέρουν, «για να μην λένε μετά ότι δεν είδαν ή δεν γνώριζαν».

Γιατί και τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας; Επειδή εκεί βρίσκεται η διαδικασία μετά από καταγγελία του Αλέξη Κούγια για την επιβολή των ποινών έκπτωσης στους τρεις διοικούντες (Π. Δημητρίου, Σ. Αντωνιου και Κ. Τζαφέρη) που παραβίασαν ευθέως το καταστατικό αλλά και στους Ν.Μπαρτζη και Β. Σαράκη της Νομικής Υπηρεσία της ΕΠΟ που έκανε ότι ακριβώς της ζήτησαν, χωρίς παλούκι μπηγμένο στο μπαρπριζ. Όπως έχει καταγράφει στα μαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ η δήλωση του Β. Σαράκη « μας είπαν αυτή είναι η απόφαση, δικαιολογήστε την». Όμως δεν μπορείς να πεις στους ανώτατους τακτικούς δικαστές, όταν είναι έντιμοι και ανεξάρτητοι, ότι στον Σαράκη.

Έτσι, όσοι ήθελαν και πέτυχαν να δώσουν στους δικαστές να καταλάβουν χωρίς περιστροφές τι τους περιμένει ζήτησαν και πέτυχαν «με ένα σμπάρο ίσα με έξι-εφτά τρυγόνια».

Ποτέ, έως τώρα, στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας δεν έχει σταλεί σε δικαστή – μέλος ενός δικαστικού ή δικαιοδοτικού οργάνου της ΕΠΟ τέτοιο αποτρόπαιο, συμβολικό και ξεκάθαρο μήνυμα για την ίδια τη ζωή του αν εφαρμόσει το σωστό για το Καταστατικό και τους Κανονισμούς.

Ποτέ, έως τώρα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι χειρότερες πρακτικές εκφοβισμού που εφαρμόστηκαν κατά καιρούς, ειδικά μετά το καλοκαίρι του 2013, όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα δείγματα της «εξυγίανσης» στο ποδοσφαιρικό χώρο, εναντίον παραγόντων ή στελεχών της ΕΠΟ δεν ήταν τόσο καθαρές και άμεσες και ποτέ στην εξίσωση που γεννάει ο φόβος δεν είχε μπει η ίδια η ανθρώπινη ζωή.

Φαίνονται αστεία «οι δυο μπουνιές και τρεις κλωτσιές» ή τα απειλητικά τηλεφωνήματα από άγνωστους αριθμούς. Σήμερα, η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς, τον λόγο φαίνεται να έχουν οι δολοφόνοι και ο φόβος για την ίδια τη ζωή ήρθε στο προσκήνιο, όσοι τον χειρίζονται είναι αποφασισμένοι για όλα και δεν το κρύβουν.

Όμως αυτά τα θέματα είναι δημοσίας τάξεως και έτσι τον λόγο έχει το ελληνικό κράτος, η συντεταγμένη πολιτεία και η κυβέρνηση.

Δεν πάει άλλο

Το μήνυμα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του δικαστή απευθύνεται σε όλη την ελληνική κοινωνία και άρα στους ίδιους του κυβερνώντες, χωρίς περιστροφές και μισόλογα.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Είτε θα πάρουν αποφάσεις και τις εφαρμόσουν αμέσως με μηδενική ανοχή, είτε θα μείνουν θεατές, θα χαϊδεύουν το θηρίο και θα μαζεύουν συντρίμμια.

Και μην ξανακούσουμε αυτές τις αστειότητες για το αυτοδιοίκητο, τη FIFA και την UEFA, τα καταστατικά και τις Ολιστικές Μελέτες, είναι παραμύθια για μικρά παιδιά!
ΟΤΑΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ένα ευνομούμενο κράτος δείχνει τα πραγματικά αντανακλαστικά του.
Αν σιωπά μπροστά στο παρακράτος ή… υψώνει τείχος να προστατεύσει τους θεσμούς και όσους τους υπηρετούν.

Ήρθε η ώρα και κάθε κίνηση δείχνει τι θέση θα πάρουν. Ή με το παρακράτος ή με την δημοκρατία.
Διαλέξτε κύριοι. ΤΩΡΑ.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024