Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη - Ξανά τριψήφιος ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία του νησιού

Κρήτη – Ξανά τριψήφιος ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία του νησιού

«Καμπανάκι» έχει χτυπήσει για την Κρήτη η αύξηση των ασθενών με κοροναϊό που βρίσκονται στα νοσοκομεία του νησιού.

Ο κοροναϊός «πολιορκεί» όλη τη χώρα και η Κρήτη δεν αποτελεί εξαίρεση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, σε τριψήφιο αριθμό ανήλθαν σήμερα οι νοσηλείες ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία του νησιού.

Συνεχίζεται, δηλαδή, η ανοδική τάση που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, ακολουθώντας την επιδημιολογική καμπύλη που σχηματίζουν τα ημερήσια κρούσματα.

Πόσοι είναι σε ΜΕΘ

Συγκεκριμένα, σήμερα στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού νοσηλεύονται με κοροναϊό 100 ασθενείς, από τους οποίους 87 είναι στις κλινικές Covid και 13 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι 11 εξ αυτών είναι βαρύτερα και έχουν διασωληνωθεί.

Τη μεγαλύτερη πίεση εξακολουθεί να δέχεται το νοσοκομείο των Χανίων με 32 ασθενείς, από τους οποίους οι 3 είναι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ, ενώ ένας 79χρονος ανεμβολίαστος με υποκείμενο νόσημα έχασε τη μάχη για τη ζωή που έδινε στην εντατική του νοσηλευτικού ιδρύματος από σοβαρές επιπλοκές της νόσου. Σε ό, τι αφορά τον σκληρό δείκτη των διασωληνώσεων στα ίδια επίπεδα κινούνται και τα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 17 ασθενείς, 4 από τους οποίους στη ΜΕΘ, με τους 3 να είναι διασωληνωμένοι. Πανομοιότυπη είναι η εικόνα και στη ΜΕΘ του Βενιζελείου, όπου συνολικά οι νοσηλευόμενοι είναι 16.

Στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου οι ασθενείς με Covid-19 είναι 19, εκ των οποίων 1 είναι διασωληνωμένος. Ένα ακόμη άτομο παραμένει διασωληνωμένο στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, όπου στο σύνολό τους οι ασθενείς με κοροναϊό είναι 9. Στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Νεάπολης και της Ιεράπετρας νοσηλεύονται στις κλινικές Covid 6 και 1 ασθενείς, αντιστοίχως.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024