Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πτώση τελεφερίκ - Δικαστήριο διέταξε εκ νέου την επιστροφή του μικρού Έιταν στην Ιταλία - Απέρριψε την έφεση του παππού του

Πτώση τελεφερίκ – Δικαστήριο διέταξε εκ νέου την επιστροφή του μικρού Έιταν στην Ιταλία – Απέρριψε την έφεση του παππού του

Ηλικίας έξι ετών, ο Έιταν βρίσκεται στο επίκεντρο μιας οικογενειακής διαμάχης σε ό,τι αφορά την κηδεμονία του μετά τον θάνατο των γονιών του και του μικρότερου αδελφού του κατά την πτώση ενός τελεφερίκ που προκάλεσε συνολικά τον θάνατο 14 ανθρώπων τον Μάιο στην Ιταλία, όπου κατοικούσαν.

Η ισραηλινή δικαιοσύνη διέταξε εκ νέου την επιστροφή στην Ιταλία του μικρού Έιταν και απέρριψε την έφεση του παππού του, εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για την απαγωγή του εγγονού του, μοναδικού επιζώντα ενός δυστυχήματος στην Ιταλία που προκάλεσε τον θάνατο των γονιών του.

Διαβάστε ακόμη: Ιταλία: Στη δημοσιότητα βίντεο με την πτώση του τελεφερίκ που οδήγησε στο θάνατο 14 ανθρώπους

«Με όλη τη συμπάθειά μας για τον πόνο των παππούδων του ανηλίκου, δεν μπορούμε παρά να απορρίψουμε την έφεση αυτή (…) Διατάζουμε την επιστροφή του ανηλίκου στην Ιταλία σε 15 ημέρες» δήλωσαν χθες, Πέμπτη, οι δικαστές του επαρχιακού δικαστηρίου του Τελ Αβίβ, σε μια ετυμηγορία που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Ηλικίας έξι ετών, ο Έιταν βρίσκεται στο επίκεντρο μιας οικογενειακής διαμάχης σε ό,τι αφορά την κηδεμονία του μετά τον θάνατο των γονιών του και του μικρότερου αδελφού του κατά την πτώση ενός τελεφερίκ που προκάλεσε συνολικά τον θάνατο 14 ανθρώπων τον Μάιο στην Ιταλία, όπου κατοικούσαν.

Η ιταλική δικαιοσύνη ανέθεσε την κηδεμονία του βαριά τραυματισμένου αγοριού στη θεία του από την πλευρά του πατέρα του — η οποία κατοικεί στην επαρχία Παβία στη βόρεια Ιταλία– ενώ η οικογένεια της μητέρας του, που κατοικεί στο Ισραήλ, είχε δικαίωμα επίσκεψης.

Διαβάστε ακόμη: Ιταλία: Ο μικρός Έιταν βγαίνει αύριο από την εντατική – Είναι ο μόνος διασωθείς από την πτώση του τελεφερίκ

Όμως, στις αρχές Σεπτεμβρίου, το παιδί μεταφέρθηκε στο Ισραήλ από τον παππού του από την πλευρά της μητέρας του, Σμούλικ Πέλεγκ, με ιδιωτικό τζετ στη διάρκεια μιας επίσκεψης μετά την οποία θα έπρεπε να επιστρέψει το παιδί στη θεία του. Η ιταλική δικαιοσύνη είχε ξεκινήσει τότε έρευνα για απαγωγή.

Στις 25 Οκτωβρίου, ισραηλινό δικαστήριο διέταξε την επιστροφή του παιδιού στην Ιταλία, απόφαση στην οποία ο Πέλεγκ είχε ασκήσει έφεση.

Μετά την απόρριψη της έφεσής του, ο Πέλεγκ έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Η εισαγγελία της Παβία εξέδωσε στο μεταξύ διεθνές ένταλμα σύλληψης για απαγωγή σε βάρος του Πέλεγκ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας που διαβιβάστηκε προχθές, Τετάρτη, στο AFP. Ένα δεύτερο ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος του Γκαμπριέλ Αμπουτμπούλ Άιον, ενός Ισραηλινού, επίσης, ο οποίος φέρεται ως συνεργός του Σμούλικ Πέλεγκ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024