Η ισραηλινή δικαιοσύνη διέταξε την επιστροφή στην Ιταλία του 6χρονου Εϊτάν, του μοναδικού επιζώντα από το δυστύχημα με τελεφερίκ, μετά τη φερόμενη απαγωγή του από τον παππού του

Ένα ισραηλινό δικαστήριο διέταξε σήμερα την επιστροφή στην Ιταλία του 6χρονου Ειτάν, του μοναδικού επιζώντα ενός δυστυχήματος με τελεφερίκ που σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους οι γονείς του. Το παιδί, είχε οδηγήσει στο Ισραήλ ο παππούς του.

«Το δικαστήριο διέταξε την επιστροφή του ανηλίκου στον τόπο συνήθους διαμονής του στην Ιταλία και καταδίκασε τον παππού να καταβάλει τα έξοδα και τις αμοιβές τού δικηγόρου, ύψους 70.000 σεκέλ (19.000 ευρώ)», αναφέρεται στην απόφαση της δικαστηρίου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ιταλική δικαιοσύνη είχε αναθέσει τη φροντίδα του Εϊτάν Μπιράν, ηλικίας 6 ετών, στη θεία του, την αδελφή του πατέρα του, η οποία ζει στην επαρχία Παβία, στη Βόρεια Ιταλία, αφότου οι γονείς του, όπως και ο μικρότερος αδελφός του και άλλα δύο μέλη της οικογένειας, σκοτώθηκαν κατά την πτώση ενός τελεφερίκ, στις 23 Μαΐου, στη Στρέζα, στο Πεδεμόντιο, με απολογισμό 14 νεκρούς.

Η οικογένεια της μητέρας του, που διαμένει στο Ισραήλ, είχε δικαίωμα να επισκεφθεί τον Εϊτάν και η ιταλική δικαιοσύνη είχε διατάξει την παράδοση του διαβατηρίου του, το οποίο είχε στην κατοχή της.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, το παιδί μεταφέρθηκε στο Ισραήλ από τον παππού του, τον πατέρα της μητέρας του, με ιδιωτικό τζετ, κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης επίσκεψης, μετά το πέρας της οποίας υποτίθεται ότι θα έπρεπε να επιστρέψει το παιδί πίσω στη θεία του.

Η ιταλική δικαιοσύνη άνοιξε τότε φάκελο για απαγωγή. Η οικογένεια της μητέρας του Εϊτάν Μπιράν απέρριψε τις κατηγορίες της απαγωγής, διαβεβαιώνοντας πως οι γονείς του αγοριού επιθυμούσαν το παιδί να μεγαλώσει στο Ισραήλ.

«Το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του παππού, σύμφωνα με τους οποίους η επιστροφή του ανηλίκου στην Ιταλία παραβιάζει το καθήκον της προστασίας του ανηλίκου, ούτε από τον φόβο των ζημιών που θα μπορούσαν να προκληθούν στο παιδί από την επιστροφή του στην Ιταλία», αναφέρει το δικαστήριο οικογενειακών υποθέσεων του Τελ Αβίβ.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, τίποτα δεν εμποδίζει την επιστροφή του ανηλίκου στον τόπο συνήθους διαμονής τού παιδιού στην Ιταλία, όπου τα ζητήματα που σχετίζονται με την ευημερία του, σε ευρύτερη έννοια, όπως και με το μέλλον του, θα πρέπει να αποσαφηνιστούν».

Οι γονείς του Εϊτάν, Αμίτ Μπιράν, ηλικίας 30 ετών και Ταλ Μπελέγκ, ηλικίας 27 ετών, ζούσαν εδώ και χρόνια στην Ιταλία, όπου ο Αμίτ σπούδαζε ιατρική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr