Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΙΝΑΛ - Αδιέξοδο με τα debate -Τι έγινε στη συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ

ΚΙΝΑΛ – Αδιέξοδο με τα debate -Τι έγινε στη συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ

Η ΕΔΕΚΑΠ, το αρμόδιο όργανο για τη διεξαγωγή των εκλογών, μετά από μια πολύωρη συνεδρίαση αποφάσισε ότι δεν μπορεί να αποφασίσει(!) για το θέμα του debate.

Σε μέγα θέμα για το Κίνημα Αλλαγής εξελίσσεται η ιστορία με το debate μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία που κατέληξε σε ένα μεγαλοπρεπές ναυάγιο.

Αύριο (Παρασκευή) οι πέντε υποψήφιοι, (Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Καστανίδης, Λοβέρδος, Χρηστίδης), αναμένεται να στείλουν επιστολή στην ΕΡΤ ζητώντας τη διεξαγωγή debate, κατά τα πρότυπα του 2017 στο οποίο όμως δεν θα συμμετέχει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η ΕΔΕΚΑΠ, το αρμόδιο όργανο για τη διεξαγωγή των εκλογών, μετά από μια πολύωρη συνεδρίαση αποφάσισε ότι δεν μπορεί να αποφασίσει(!) για το θέμα του debate.

Οι πέντε και ο Γ. Παπανδρέου

Οι δύο πλευρές που έχουν σχηματιστεί στο θέμα (από τη μια πλευρά οι πέντε υποψήφιοι και από την άλλη ο Γ. Παπανδρέου) δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στους όρους διεξαγωγής.

Μετά από πολύωρη συζήτηση, από την οποία δεν έλλειψαν οι εντάσεις, τέθηκαν σε ψηφοφορία δύο προτάσεις.

Η μία ήταν των πέντε υποψηφίων με την οποία πρότειναν να γίνει το debate με τους όρους του 2017.

Η άλλη ήταν από τον πρόεδρο της επιτροπής τον κ. Καπετανάκη με την οποία συντάχθηκε και η πλευρά Παπανδρέου ήταν ότι η επιτροπή δεν ήταν αρμόδια να πάρει απόφαση.

Και οι δύο προτάσεις πήραν από 8 ψήφους με αποτέλεσμα να υπάρξει αδιέξοδο.

Εντάσεις

Μένει τώρα να αποσταλεί η επιστολή των 5 στην ΕΡΤ για να φανεί το κατά πόσον η δημόσια τηλεόραση θα φιλοξενήσει την τηλεμαχία των υποψηφίων χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου. Πάντως οι 5 στην επιστολή θα καλούν ανοιχτά τον κ. Παπανδρέου να συμμετάσχει αν, εν τω μεταξύ, αναθεωρήσει τη στάση του.

Η πλευρά Λοβέδρου αντέδρασε έντονα με τον Σπύρο Καρανικόλα να αφήνει αιχμές κατά της πλευράς Παπανδρέου.

«Προτείναμε τη διεξαγωγή των τηλεοπτικών αναμετρήσεων, όπως αυτή είχε καθοριστεί στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές του 2017 υπό την αιγίδα της επιτροπής Αλιβιζάτου. Στην τότε διαδικασία, είχαν συμφωνήσει όλα τα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ, η ΔΗΜΑΡ και το ΠΟΤΑΜΙ, συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχία της. Σήμερα όμως, η πλευρά του κ. Παπανδρέου αρνήθηκε εκείνο που η ίδια είχε συμφωνήσει το 2017. Όποιος δεν θέλει το διάλογο ή διστάζει μπροστά στα θέματά του, τον απαξιώνει και τον τορπιλίζει. Αυτό όμως δεν βοηθά την παράταξή μας» δήλωσε ο κ. Καρανικόλας

Sports in

Φιορεντίνα – Βικτόρια Πλζεν 2-0: Πρόκριση στην παράταση για τους «βιόλα»

Η Βικτόρια Πλζεν άντεξε για 90 λεπτά, αλλά στην παράταση η Φιορεντίνα, που είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα, νίκησε με 2-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024