Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιανεμπόριο – Τι συμβαίνει όταν το ημερολόγιο δείχνει μόνο άσους

Λιανεμπόριο – Τι συμβαίνει όταν το ημερολόγιο δείχνει μόνο άσους

Ο ελληνικός χάρτης των Single’s Day προσφορών – Και την αντί Valentine’s Day σπεύδει να εκμεταλλευτεί το εγχώριο λιανεμπόριο

Όταν οι περισσότεροι περιμένουν την Black Friday, οι πιο ψαγμένοι -ή οι πιο μόνοι- κυνηγούν προσφορές γιορτάζοντας τη Singles’ Day!

Αν και πρόκειται για μια καθαρά κινεζική «γιορτή» και μάλιστα ανεπίσημη, αφού την «καθιέρωσε» ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba τη δεκαετία του ‘90, σήμερα που το ημερολόγιο δείχνει μόνο άσους, δηλαδή 11/11, γιορτές και ηλεκτρονικές προσφορές έχουμε και εντός των τειχών.

Όπως συμβαίνει και με την ελληνική… Μαύρη Παρασκευή, «ξεχειλωμένη» είναι και η Singles’ Day, καθώς οι προσφορές των καταστημάτων απλώνονται και σε μερικές ημέρες μετά και δεν αφορούν μόνο την 11/11.

Χαμηλώνει τους τόνους ο κινεζικός γίγαντας

Ωστόσο, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba φέτος κατέβασε τους τόνους για το εμπορικό γεγονός της Singles’ Day, μειώνοντας τη διαφημιστική του εκστρατεία εν μέσω αυστηρού ρυθμιστικού ελέγχου που δέχεται στην Κίνα. Μάλιστα επέλεξε να μην παρέχει δεδομένα πωλήσεων σε πραγματικό χρόνο, ενώ τονίζει πως εφέτος εστιάζει στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Πέρυσι, η Alibaba επέκτεινε την αρχική μονοήμερη εκδήλωση σε ένα φεστιβάλ αγορών 11 ημερών, με τις καλύτερες προσφορές συγκεντρωμένες σε δύο περιόδους, 1-3 Νοεμβρίου και 11 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είπε ότι συγκέντρωσε 74 δισεκατομμύρια δολάρια σε παραγγελίες ή “μικτή αξία εμπορευμάτων” (GMV).

Σχεδόν 49 δισ. δολ. οι πωλήσεις της JD.com

Αντίπαλοι της Alibaba, όπως η ηλεκτρονική πλατφόρμα JD.com, έχουν επίσης εκδηλώσεις για την Ημέρα των Singles.

Η JD.com είπε ότι οι πωλήσεις της, που ξεκίνησαν την 1η Νοεμβρίου, έφτασαν τα 311,4 δισεκατομμύρια γιουάν (48,72 δισεκατομμύρια δολάρια) έως τις 2:09 μ.μ. τοπική ώρα (08.09 ώρα Ελλάδας) σήμερα, από 271,5 δισεκατομμύρια γιουάν την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024