Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ – Πωλήσεις-ρεκόρ βλέπει τα Χριστούγεννα το λιανεμπόριο

ΗΠΑ – Πωλήσεις-ρεκόρ βλέπει τα Χριστούγεννα το λιανεμπόριο

Για το λόγο αυτό κάνουν τεράστιες προσπάθειες να ξεπεράσουν τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, τα οποία ωστόσο θα είναι ακόμη πιο πιεστικά την περίοδο μετά τις γιορτές

Με… γεμάτες τις τσέπες θα «ξεχυθούν» οι Αμερικανοί καταναλωτές στα μαγαζιά την εορταστική περίοδο, με αποτέλεσμα να εκτιμάται πως ο όγκος των λιανικών πωλήσεων θα φτάσει σε νέα επίπεδα ρεκόρ. Κι αυτό παρά τα προβλήματα που θα δημιουργήσουν οι ελλείψεις εξαιτίας των σοβαρών διαταραχών στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Πραγματικά, σύμφωνα με την εθνική ομοσπονδία του αμερικανικού λιανεμπορίου, οι πωλήσεις τα Χριστούγεννα αναμένεται να αυξηθούν κατά 8,5% με 10,5% σε σχέση με πέρυσι φτάνοντας δηλαδή μεταξύ των 843,4 και 859 δισ. δολαρίων.

Οι δε, διαδικτυακές πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 11% με 15%.

Καταναλωτές με γεμάτες τσέπες

Οι πωλήσεις την εορταστική περίοδο ήταν και πέρυσι αυξημένες κατά 8,2% σε σχέση με το 2019 και γενικά αυξάνονται κατά μέσο όρο κατά 4,4% την τελευταία πενταετία. Όμως, οι φετινές προβλέψεις είναι ακόμη πιο ευοίωνες.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία, ο βασικός λόγος έχει να κάνει με τα βελτιωμένα έσοδα των πολιτών, που χάρη στα πακέτα στήριξης και την άνθιση της οικονομίας έχουν συγκεντρώσει υψηλή ρευστότητα και προφανώς η εορταστική περίοδος προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για… ψώνια.

Η μεγάλη πρόκληση βεβαίως για τον κλάδο είναι να καταφέρει να έχει γεμάτα ράφια ξεπερνώντας τα προβλήματα εφοδιασμού που έχουν παρατηρηθεί, αλλά να έχει και επάρκεια προσωπικού δεδομένου πως οι κενές θέσεις εργασίας παραμένουν επίσης ένα πρόβλημα.

«Οι λιανέμποροι προχωρούν σε πολύ σημαντικές επενδύσεις για τον ανεφοδιασμό τους και για να διασφαλίσουν πως θα έχουν προϊόντα στα ράφια τους, ώστε να ανταποκριθούν στην πολύ αυξημένη καταναλωτική ζήτηση» σχολίασε ο επικεφαλής της ομοσπονδίας, Μάθιου Σέι.

Πάντως, η ομοσπονδία προειδοποιεί για σημαντικές ελλείψεις μερικές εβδομάδες μετά τις γιορτές, καθώς τα καταστήματα θα έχουν εστιάσει όλη την προσπάθεια τους στο να «στοκάρουν» προϊόντα για τα Χριστούγεννα και αν ξεπουλήσουν, θα αργήσουν αρκετά να ανεφοδιαστούν.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Η Φενέρ και τι συμφέρει τον Ολυμπιακό…

Ο βασικός στόχος των «καναρινιών», το πρόγραμμά τους μέχρι την διπλή μάχη με τον Θρύλο και τα παιχνίδια με Γαλατά και Καραγκιουμρούκ, που καλό για τον Ολυμπιακό θα είναι να μην μετατεθεί κανένα από τα δυο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024