Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωβαρόμετρο - Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι πολίτες της ΕΕ για οικονομία και ποιότητα ζωής παρά την πανδημία

Ευρωβαρόμετρο – Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι πολίτες της ΕΕ για οικονομία και ποιότητα ζωής παρά την πανδημία

Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, πιο αισιόδοξοι από το 2018 δηλώνουν οι Ευρωπαίοι για την πορεία της οικονομίας και της ποιότητας ζωής στις περιφέρειές τους

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του έκτακτου Ευρωβαρόμετρου της κοινής γνώμης στις περιφέρειες της ΕΕ, το οποίο δημοσιεύτηκε πρόσφατα, πάνω από οκτώ στους δέκα Ευρωπαίους (83%) δηλώνουν ότι η ποιότητα ζωής στην περιφέρειά τους είναι καλή (ποσοστό αυξημένο κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2018), ενώ το 68% δηλώνει ότι η κατάσταση της οικονομίας στην περιφέρειά τους είναι καλή (αύξηση κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2018).

Το σημαντικότερο πρόβλημα η ανεργία

Περισσότεροι από επτά στους δέκα ερωτηθέντες (71%) δηλώνουν αισιόδοξοι όσον αφορά το μέλλον της περιφέρειάς τους (ποσοστό αυξημένο κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση το 2018). Για τους ερωτηθέντες, το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η περιφέρειά τους είναι η οικονομική κατάσταση και η ανεργία (33%).

Ακολουθούν με μικρή διαφορά η υγεία (24%), το κόστος ζωής (23%) και το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή (22%). Το 57% των ερωτηθέντων είναι ικανοποιημένο με τα μέτρα που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την καταπολέμηση της πανδημίας του κοροναϊού, ενώ το 55% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το NextGenerationEU θα συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ΕΕ.

Μια σχετική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (47%) πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία θα συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ΕΕ. Τέλος, το 61% των ερωτηθέντων τείνει να εμπιστεύεται την Ευρωπαϊκή Ένωση (σταθερό ποσοστό σε σύγκριση με το 2018).

Για τη συγκεκριμένη έρευνα του έκτακτου Ευρωβαρόμετρου έγιναν τηλεφωνικές συνεντεύξεις με 62.636 ερωτηθέντες σε 194 περιφέρειες στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.

Δείτε όλη την έρευνα εδώ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024