Υπουργικό Συμβούλιο – Συνεδριάζει την Πέμπτη – Ποια η ατζέντα της συζήτησης
Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει αύριο Πέμπτη μέσω τηλεδιάσκεψης.
Μέσω τηλεδιάσκεψης, θα συνεδριάσει αύριο Πέμπτη και ώρα 11:00 το πρωί, το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι ο εθνικός κλιματικός νόμος και το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.
Η ατζέντα της συνεδρίασης
Τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι:
– Παρουσίαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Εθνικός κλιματικός νόμος, β) Εκσυγχρονισμός αδειοδοτικής διαδικασίας έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, υπεράκτια αιολικά πάρκα, μετασχηματισμός Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής Υδρογονανθράκων.
– Παρουσίαση από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.
– Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη του νομοσχεδίου: Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας – Έλεγχος ποιοτικών κριτηρίων, έλεγχος φαρμακευτικής δαπάνης.
– Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Μεταρρυθμίσεις στο νομοθετικό πλαίσιο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, β) Εκσυγχρονισμός Κτηματολογίου, Ρόδου, Κω – Λέρου.
– Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα των νομοθετικών πρωτοβουλιών για την ενσωμάτωση των Οδηγιών 2019/2162 σχετικά με την έκδοση και τη δημόσια εποπτεία καλυμμένων ομολόγων, 2019/1160 για τη διασυνοριακή διανομή οργανισμών συλλογικών επενδύσεων, 2019/1153 για τη διευκόλυνση της χρήσης χρηματοοικονομικών και άλλων πληροφοριών για την πρόληψη, την ανίχνευση, τη διερεύνηση ή τη δίωξη ποινικών αδικημάτων.
– Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για το Ετήσιο Πρόγραμμα Κωδικοποίησης.
– Εισήγηση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για την έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης – Οδικού Χάρτη Κυκλικής Οικονομίας 2021-2025.
- Κληρονομιές: Αξιοποίηση ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων – Όλες οι αλλαγές
- Πώς οι λόγιοι της Αλεξάνδρειας προσπαθούσαν να χαρτογραφήσουν τους μύθους της αρχαίας Ελλάδας
- Κάνεις κουτσομπολιό και δεν το ξέρεις
- «Το Βιβλίο της Ζούγκλας»: Ποιος θα είναι ο Μόγλης στην παράσταση που θ’ ανέβει στο Λονδίνο
- Μέση Ανατολή: «Πονοκεφάλους» στην κυβέρνηση για την ενεργειακή κρίση – Ο αγροτικός τομέας και οι αυξήσεις στο ράφι
- Καρκίνος: Σταθερά στο 7% των δαπανών υγείας – Βελτιώνεται η επιβίωση





