Κηφισιά – Ειδικοί επισημαίνουν την έλλειψη κοινοτικών δομών ψυχικής υγείας μετά τη δολοφονία
Ο δράστης της δολοφονίας του εργάτη σε εταιρεία φυσικού αερίου στην Κηφισιά είχε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.
Το έγκλημα στην Κηφισιά έχει σοκάρει στο πανελλήνιο, έχει όμως ανοίξει και τη συζήτηση για την ανάγκη ενίσχυσης της κοινοτικής ψυχικής υγείας στη χώρα, καθώς ο δράστης αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.
Ο ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Παπαδημητριάδης μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις έξι» για την κοινοτική ψυχική υγεία, η οποία συνεπάγεται την εβδομαδιαία επίσκεψη από ειδικούς στο σπίτι ατόμων που λαμβάνουν αγωγή για ψυχωσικές διαταραχές. Θυμίζουμε ότι ο δράστης στο συγκεκριμένο συμβάν, κυκλοφορούσε ντυμένος σαν σαμουράι και πυροβολώντας στον αέρα.
Ο κ. Παπαδημητριάδης τόνισε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει η μέριμνα για την παραπάνω διαδικασία, με τις οικογένειες που υποδέχονται τους πάσχοντες μετά από νοσηλεία, να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.
«Το δημόσιο σύστημα έχει αποψιλωθεί, λόγω της αποασυλοποίησης, και έτσι έχει μειωθεί η δυνατότητα υποδοχής ατόμων που δεν συμμορφώνονται με τη φαρμακευτική τους θεραπεία ή πάσχουν με τόσο μεγάλης βαρύτητας ψυχικές διαταραχές», πρόσθεσε.

Πώς μπορούν να κινηθούν συγγενείς ή γείτονες
«Όταν οι συγγενείς ή οι γείτονες γίνονται μάρτυρες συμπεριφορών, έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε εισαγγελική παραγγελία» τόνισε, προσθέτοντας ότι και οι ίδιοι οι πάσχοντες αντιμετωπίζουν συχνά το οικογενειακό τους περιβάλλον με αρκετή εχθρικότητα, κάτι που δυσκολεύει την διαχείρισή τους από τους οικείους τους.
«Να γίνει αυτό το πολύ άσχημο περιστατικό η αφορμή να οργανωθούν επιτέλους σωστά οι κοινοτικές δομές ψυχικής υγείας. Να αναλάβουν οι ίδιοι οι Δήμοι και οι Κοινότητες έναν διαχειριστικό ρόλο της ψυχικής υγείας μέσα στις κοινότητές τους», σημείωσε.
- Ήττα: Καταρρέει το κατηγορητήριο της Μπλέικ Λάιβλι κατά του Τζάστιν Μπαλντόνι
- Τιμωρία μιας αγωνιστικής σε Ναν, Λεσόρ και Ντόρσεϊ για όσα έγιναν στο ντέρμπι
- Πόρος: Μεγάλες καταστροφές στο Λεμονοδάσος από την κακοκαιρία – Πάνω από 1,5 μέτρο η καθίζηση του εδάφους
- Διαδημοτική συνεργασία για την δημιουργία καλλιτεχνικού σχολείου
- Μπορεί η Κίνα να πατήσει στη Σελήνη πριν από τη NASA;
- Γίνε μέλος στην κοινότητα «Ακόλουθοι του Ήλιου» και ζήσε exclusive εμπειρίες με την πιο ηλιόλουστη παρέα
- «Ο Ραζβάν Λουτσέσκου υποψήφιος για τη θέση του Μιρτσέα στην εθνική Ρουμανίας»
- Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: Η Κέρκυρα ως τιμώμενη πόλη στις Εορτές Εξόδου 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442