Οι επισκέψεις των ανδρών σε πλαστικούς χειρουργούς δεν είναι πλέον θέμα ταμπού αλλά σύμφωνα με έρευνες, τα τελευταία 15 χρόνια έχουν αυξηθεί περισσότερο από 350% διεθνώς.

«Ζoom boom»… αυτό είναι το φαινόμενο που έφερε ο κοροναϊός στη ζωές μας και σχετίζεται με την αύξηση των πλαστικών επεμβάσεων και των botox.

Το γεγονός πως, μέσω των τηλεδιασκέψεων, οι άνθρωποι έβλεπαν τον εαυτό τους στην κάμερα την ώρα που είχαν απέναντι τον συνομιλητή τους σε αντίθεση με την πραγματική ζωή, τους έκανε να εντοπίζουν ασυμμετρίες και ατέλειες στο πρόσωπο τους. Άρχισαν να παρατηρούν πολύ περισσότερες επιπλέον ρυτίδες, σακούλες κάτω από τα μάτια ή και χαλαρό δέρμα.

«Brotox» το ανδρικό μπότοξ έχει όνομα!

Οι επισκέψεις των ανδρών σε πλαστικούς χειρουργούς δεν είναι πλέον θέμα ταμπού αλλά σύμφωνα με έρευνες, τα τελευταία 15 χρόνια έχουν αυξηθεί περισσότερο από 350% διεθνώς. Μάλιστα, το ανδρικό μπότοξ αναφέρεται συχνά ως «brotox», αν και ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια ακριβώς θεραπεία.

Οι ενέσιμες αισθητικές επεμβάσεις ονομαζόμενες ως «lunch-time treatments», μπορούν να εφαρμοστούν σε ένα διάλειμμα της δουλειάς, καθώς διαρκούν λίγα δευτερόλεπτα και είναι μη επεμβατικές. Πλέον όμως δεν υπάρχει διάκριση σε φύλο ή ηλικία για την επίσκεψη σε έναν πλαστικό χειρουργό.

Ο αναγκαστικός εγκλεισμός και τα χειρουργεία

Τα lockdowns, οι περιορισμοί μετακίνησης και η ευχέρεια χρόνου που υπήρχε, επέτρεψαν επίσης στους ανθρώπους να προχωρήσουν σε χειρουργικές επεμβάσεις που χρειάζονταν μεγάλο χρόνο αποθεραπείας και αποκατάσταση. Ο Ελευθέριος Δημητραδίου, ιδιοκτήtης ιατρικών εταιρειών, μίλησε στην ΕΡΤ για το ότι αισθητικές επεμβάσεις όπως botox, fillers, νήματα, μεσοθεραπείες, κλπ. αποτελούν ιατρικές πράξεις που πρέπει να διενεργούνται μόνο από ιατρό.

Οποιοσδήποτε άλλος διενεργεί ιατρικές πράξεις, τιμωρείται από το νόμο με φυλάκιση μέχρι ενός έτους και με χρηματική ποινή.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr