Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αμετακίνητοι οι πέντε υποψήφιοι πρόεδροι του ΚΙΝΑΛ - Ποιος εξαρτά την υποψηφιότητά του από τις κινήσεις Παπανδρέου

Αμετακίνητοι οι πέντε υποψήφιοι πρόεδροι του ΚΙΝΑΛ – Ποιος εξαρτά την υποψηφιότητά του από τις κινήσεις Παπανδρέου

Γρίφος οι προθέσεις της πρωτοβουλίας Παπανδρέου. Ούτε βήμα πίσω από τους τρεις πρώτους υποψήφιους Λοβέρδο, Ανδρουλάκη και Καστανίδη. Στη μάχη των υπογραφών οι Γερουλάνος και Χρηστίδης. Αύριο το ραντεβού Παπανδρέου με Κεγκέρογλου στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού

Με τοπίο στην ομίχλη εξακολουθεί να μοιάζει το ΚΙΝΑΛ καθώς η πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου να έχει επαφές με τους υποψήφιους προέδρους πυροδότησε πλήθος σεναρίων τα οποία ως τώρα δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Ανένδοτοι

Το μόνο ξεκάθαρο σημείο είναι ότι οι έξι διεκδικητές της ηγεσίας δεν προτίθενται να κάνουν πίσω. Οι πέντε τουλάχιστον εξ’ αυτών εμφανίζονται ανένδοτοι και δεν έχουν καμία διάθεση απόσυρσης των υποψηφιοτήτων τους ακόμα και αν θα ήθελε να είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου.

Και όχι μόνο αυτό αλλά, καθιστούν σαφές ότι θέλουν πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών στις 5 Δεκεμβρίου, απαντώντας ουσιαστικά στο σενάριο που θέλει την παρέμβαση Παπανδρέου να επιδιώκει την αναβολή των διαδικασιών στο όνομα της διαφύλαξης της ενότητας και στην ανάληψη ενός ηγετικού μεταβατικού ρόλου από τον ίδιο.

Με τα ως τώρα δεδομένα το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει την Τετάρτη καθώς την Πέμπτη εκπνέει η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων με τις απαιτούμενες υπογραφές στήριξης.

Στη μάχη των υπογραφών

Προς ώρας τις απαιτούμενες υπογραφές για να ανακηρυχτούν και τυπικά υποψήφιοι έχουν ήδη συλλέξει οι Αντρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης οι οποίοι είχαν μπει στην κούρσα της διεκδίκησης της προεδρίας πριν η Φώφη Γεννηματά αποσύρει για λόγους υγείας την υποψηφιότητά της.

Ωστόσο και οι Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης κινούνται στην ίδια ρότα επιμένοντας στην υποψηφιότητά τους και δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο πράγμα που έκαναν αμέσως μετά τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχε μαζί τους ο Γιώργος Παπανδρέου, ήταν να διακινήσουν διαδικτυακά το κείμενο συλλογής υπογραφών καλώντας τα μέλη και τους φίλους του ΚΙΝΑΛ να υπογράψουν.

Γρίφος

Το που αποσκοπεί η πρωτοβουλία Παπανδρέου και τι σημαίνει στην πράξη η «συντεταγμένη πορεία» σε «κλίμα ενότητας» για την οποία μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία του να ξεκινήσει γύρο επαφών με τους υποψηφίους προέδρους του ΚΙΝΑΛ, παραμένει γρίφος και αυτό μπερδεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα ως προς το ποιο είναι το πλαίσιο της συζήτησης που κάνει ο κ. Παπανδρέου με τους συνομιλητές του.

Επιμένοντας στην υποψηφιότητά του ο Παύλος Γερουλάνος μετά τη συνάντησή του με το Γιώργο Παπανδρέου τόνισε ότι «θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες» καθώς «δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα», ενώ λίγη ώρα μετά δημοσιοποίησε την επιστολή-μανιφέστο για να συνεχίσει τη συλλογή υπογραφών υπέρ της υποψηφιότητάς του.

Ο μόνος ρόλος

Ο Παύλος Χρηστίδης μετά τη συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου μίλησε για τη διασφάλιση της ενότητας και των διαδικασιών, λίγο πριν προχωρήσει μέσω δύο μηνυμάτων του από τα social media για τη συλλογή υπογραφών υπέρ της υποψηφιότητάς του.

Από την πλευρά του ο Αντρέας Λοβέρδος και ενώ εκκρεμεί η συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου, φρόντισε να διαμηνύσει μέσω δήλωσής του on camera ότι δεν θα επιθυμούσε να είναι υποψήφιος ο πρώην πρωθυπουργός καθώς όπως τόνισε ο μόνος ρόλος για πρώην προέδρους είναι η διασφάλιση της ενότητας και της σοβαρότητας των διαδικασιών, αλλά σε κάθε περίπτωση ότι ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος δεν πρόκειται να κάνει πίσω ούτε ως προς την δική του υποψηφιότητα αλλά ούτε και ως προς τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στις 5 Δεκεμβρίου.

Μέχρι τέλους

Υποψήφιος «μέχρι τέλους» διαμηνύει ότι θα είναι και ο Χάρης Καστανίδης, ενώ και ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος επίσης εμφανίζεται αμετακίνητος ως προς τη δική του υποψηφιότητα αξιώνει σεβασμό στην εσωκομματική διαδικασία που έχει αποφασιστεί για να στηθούν κάλπες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ στις 5 Δεκεμβρίου (πρώτος γύρος).

Όπως άλλαξαν τα δεδομένα…

Από την πλευρά του ο Βασίλης Κεγκέρογλου θα έχει αύριο το πρωί κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Και ο κ. Κεγκέρογλου εμφανίζεται διατεθειμένος να επιμένει στη συλλογή υπογραφών για να καταθέσει υποψηφιότητα θέτοντας όμως έναν αστερίσκο και είναι ο μοναδικός που φαίνεται να εξαρτά το τι θα κάνει από το αν θα είναι υποψήφιος ο κ. Παπανδρέου.

«Όπως άλλαξαν τα δεδομένα μετά την αποχώρηση διαλόγους υγείας Γεννήματα έτσι και η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει ξανά τα δεδομένα» φέρεται να λέει ο κ. Κεγκέρογλου.

Θα προχωρήσει κανονικά η διαδικασία

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στο MEGA Σαββατοκύριακο τόνισε οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος θα συνεχιστούν κανονικά.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σεβαστούμε απόλυτα όλες τις ειλημμένες συλλογικές αποφάσεις και η διαδικασία εκλογής αρχηγού θα προχωρήσει κανονικά όπως έχει αποφασίσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή» υπογράμμισε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Δεν θέλω να απαντήσω σε σενάρια»

Ο κ. Χριστοδουλάκης χαρακτήρισε κρίσιμο ζήτημα την «εγγύηση της ενότητας της παράταξης από εδώ και στο εξής».

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ απέφυγε να απαντήσει εάν ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος. «Δεν θέλω να απαντήσω σε σενάρια. Επειδή είναι σενάρια, δεν θέλω να απαντήσω» υποστήριξε, και αναφέρθηκε στην συζήτηση που είχε με τον κ. Παπανδρέου.

«Είχαμε συζήτηση με τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος σαν πρώην πρωθυπουργός, συμμερίζεται τις αγωνίες και τους προβληματισμούς που αφορούν την προοπτική της παράταξης. Τέθηκε από κοινού το πως μπορούμε να εγγυηθούμε την ενότητα και την προοπτική του χώρου. Είναι πρώην πρωθυπουργός, έχει έτσι και αλλιώς κομβικό ρόλο στην παράταξη. Και ο ίδιος θα καθορίσει τον ρόλο και τα βήματά του, για την ενότητα της παράταξης» σημείωσε.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024