Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παραμένουν στην κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Γερουλάνος και Χρηστίδης - Που αποσκοπεί η πρωτοβουλία Παπανδρέου

Παραμένουν στην κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Γερουλάνος και Χρηστίδης – Που αποσκοπεί η πρωτοβουλία Παπανδρέου

Δεν έχουν πρόθεση απόσυρσης από την κούρσα της διαδοχής της Φώφης Γεννηματά οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ. Μετά τις συναντήσεις τους με τον Γιώργο Παπανδρέου, τόσο ο Παύλος Γερουλάνος όσο και ο Παύλος Χρηστίδης συνεχίζουν τη συλλογή υπογραφών. Αύριο η συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού με Κεγκέρογλου.

Οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης μετά τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους με τον Γιώργο Παπανδρέου ουσιαστικά διαμηνύουν θα παραμείνουν στο στίβο της διεκδίκησης της ηγεσίας του κόμματος καθώς αρχικά ο κ. Γερουλάνος και εν συνεχεία ο κ. Χρηστίδης φρόντισαν να ξεκαθαρίσουν ότι συνεχίζουν την συλλογή υπογραφών υπέρ των υποψηφιοτήτων τους και ως εκ τούτου δεν έχουν πρόθεση απόσυρσης από την κούρσα της διαδοχής της Φώφης Γεννηματά.

«Εδώ υπογράφουμε»

Έτσι σήμερα το μεσημέρι αμέσως μετά τα τετ α τετ που είχαν με τον πρώην πρωθυπουργό ο Παύλος Γερουλάνος με επιστολή του προς τα μέλη και τους φίλους του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ τους καλεί να υπογράψουν υπέρ της υποψηφιότητάς τους ενώ πριν από λίγα λεπτά μέσω twitter ο Παύλος Χρηστίδης υποδεικνύοντας τη σχετική φόρμα υπογραφών σημειώνει για δικό του λογαριασμό: «εδώ υπογράφουμε».

Αύριο ορίστηκε τελικά και μια κατ’ ιδίαν συνάντηση του Βασίλη Κεγκέρογλου με τον Γιώργο Παπανδρέου όπως έκανε γνωστό ο κ. Κεγκέρογλου.

«Η συνάντηση μου με τον Γιώργο Παπανδρέου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του, θα γίνει αύριο στη Βουλή» έγραψε στο twitter ο κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος μίλησε χτες και μέσω τηλεδιάσκεψης με τον κ. Παπανδρέου.

Δεν ανοίγει τα χαρτιά του

Μένει να οριστικοποιηθούν και οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις που αναμένεται να έχει ο κ. Παπανδρέου με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Αντρέα Λοβέρδο.

Το γεγονός πάντως ότι για τις ως τώρα επαφές, που πραγματοποίησε ο κ. Παπανδρέου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε για μια «συντεταγμένη πορεία» σε «κλίμα ενότητας» προς τις εσωκομματικές κάλπες του ΚΙΝΑΛ στις 5 Δεκεμβρίου, ο πρώην πρωθυπουργός δεν ανοίγει τα χαρτιά του για το περιεχόμενο των συζητήσεων που είχε δίνει τροφή σε διαφόρων ειδών ερμηνείες για τις προθέσεις του.

Επιδιώκει την απόσυρση των υποψηφίων προκειμένου να έχει ρόλο ως μεταβατική ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές και τη διεξαγωγή ενός έκτακτου συνεδρίου; Θέλει απλώς να εγγυηθεί την ενότητα του κόμματος μέχρι τις εσωκομματικές κάλπες του Δεκεμβρίου; Ουδείς γνωρίζει και ουδείς μπορεί να αποκωδικοποιήσει τις σκέψεις του κ. Παπανδρέου.

Δεν έχουν διάθεση να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους

Η Φώφη Γεννηματά πάντως ήταν ενήμερη για την πρωτοβουλία του, ωστόσο από το περιβάλλον της παρακολουθούν τις κινήσεις του κ. Παπανδρέου και αναμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο το οποίο με τα ως τώρα δεδομένα παραμένει θολό και αρκετά δύσκολο για να αποκωδικοποιηθεί.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι όπως έδειξαν και οι κ.κ. Γερουλάνος και Χρηστίδης που μπήκαν χρονικά τελευταίοι στο παιχνίδι της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ μετά την απόσυρση της κας Γεννηματά για λόγους υγείας, οι έξι υποψήφιοι δεν έχουν διάθεση να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους.

Σημειώνεται δε ότι ο Αντρέας Λοβέρδος μόλις πληροφορήθηκε για την πρωτοβουλία Παπανδρέου ζήτησε ανάλογες πρωτοβουλίες για την εγγύηση της ενότητας και από τους Κώστα Σημίτη και Ευάγγελο Βενιζέλο ως πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024