Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΚΙΝΑΛ - Συνεχίζει τη συλλογή υπογραφών για την υποψηφιότητά του ο Γερουλάνος - Είχε προηγηθεί η συνάντηση με Παπανδρέου

ΚΙΝΑΛ – Συνεχίζει τη συλλογή υπογραφών για την υποψηφιότητά του ο Γερουλάνος – Είχε προηγηθεί η συνάντηση με Παπανδρέου

Το μήνυμα ότι παραμένει στην κούρσα της διεκδίκησης της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ στέλνει αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Παύλος Γερουλάνος καθώς δημοσιοποίησε την επιστολή του προς τα μέλη και τους φίλους του ΚΙΝΑΛ με την οποία συνεχίζει κανονικά τη συλλογή των υπογραφών για την υποψηφιότητά του.

Το μήνυμα ότι παραμένει στην κούρσα της διεκδίκησης της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ στέλνει αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Παύλος Γερουλάνος καθώς δημοσιοποίησε την επιστολή του προς τα μέλη και τους φίλους του ΚΙΝΑΛ με την οποία συνεχίζει κανονικά τη συλλογή των υπογραφών για την υποψηφιότητά του.

«Η υπογραφή που σου ζητάω…»

«[…] απευθύνομαι σε σένα, για να σου ζητήσω να γίνουμε μαζί αυτή η Αλλαγή.  Να μαζέψουμε μαζί υπογραφές για να διεκδικήσω την Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. […] Η υπογραφή που σου ζητάω σήμερα είναι μια δήλωση συμμετοχής. Όχι σε κάτι που τελειώνει την Πέμπτη, όταν θα καταθέσω την υποψηφιότητά μου, αλλά σε κάτι μεγαλύτερο, σημαντικότερο και υπέροχο: σε μια προσπάθεια να αφήσουμε στην επόμενη γενιά μια Ελλάδα μεγαλύτερη, ισχυρότερη, περήφανη» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Γερουλάνος.

Αναλυτικά η επιστολή του Παύλου Γερουλάνου έχει ως εξής:

«Αγαπητή φίλη, αγαπητέ φίλε, Συντρόφισσα και Σύντροφε,

»Η Αλλαγή που θέλουμε να δούμε στην Ελλάδα ξεκινά από μια δυναμική αλλαγή στον χώρο της πολιτικής. Ξεκινά από εμάς. Από το 2009 μέχρι σήμερα, 2.000.000 Ελληνίδες και Έλληνες έχουν σταματήσει να ψηφίζουν, νιώθουν ότι η πολιτική κατάσταση στη χώρα δεν τους εκπροσωπεί. Πολλοί περισσότεροι που ακόμα ψηφίζουμε, κοιτάμε τα σημερινά κόμματα με απογοήτευση, αρνούμενοι να συμμετάσχουμε σε αυτά ενεργά. Όταν αποφάσισα να διεκδικήσω την Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, το έκανα ακριβώς για να εκπροσωπήσω αυτές τις φωνές που θέλουν να συμβάλουν σε μια μεγάλη αλλαγή στην πολιτική και σήμερα ψάχνουν πού να ακουμπήσουν.

»Είμαστε πολλοί που νιώθουμε ότι στην πολιτική απουσιάζει ένα κόμμα που πιστεύει στην Ελληνίδα και τον Έλληνα, που πιστεύουμε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται να τα περιμένει όλα από έξω και ότι μπορεί να σταθεί στα δικά της πόδια.  Το πιστεύουμε διότι γνωρίζουμε ότι σε κάθε γωνιά της χώρας ζουν πολίτες που διψούν να κάνουν πράγματα, βλέπουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αστείρευτο πλούτο που μένει αναξιοποίητος. Σε έναν κόσμο που αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς, που δημιουργεί συνέχεια ευκαιρίες και κινδύνους, δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε το σημερινό πολιτικό σύστημα να αλλάξει ως διά μαγείας. Πρέπει να γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στη χώρα μας.

»Πρώτη μας δουλειά είναι να διεκδικήσουμε την εξουσία γιατί οι αποφάσεις παίρνονται από αυτούς που συμμετέχουν.  Όχι για να την οικειοποιηθούμε, αλλά για να την εμπιστευτούμε σε θεσμούς και συλλογικότητες που λογοδοτούν στην κοινωνία.  Με μια ριζοσπαστική αλλαγή στην πολιτική διοίκηση της χώρας μπορούμε να χτίσουμε δημιουργικούς πυρήνες σε όλη την Ελλάδα. Δημιουργικούς πυρήνες όπου η τοπική αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια, τα πανεπιστήμια, τα εργατικά κέντρα, οι συνεταιρισμοί και οι ομάδες παραγωγών, εμείς οι ίδιοι θα συνεργαζόμαστε για να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις που σήμερα νιώθουν εγκλωβισμένες και θα διασφαλίζουμε ότι καμία και κανένας δεν θα μένει πίσω.  Μόνο μια ριζική αποσυγκέντρωση της εξουσίας από τα χέρια των λίγων μπορεί να οδηγήσει σε μια ουσιαστική αποσυγκέντρωση του πλούτου για να συνδιαμορφώσουμε μια πιο δίκαιη και πιο δημιουργική Ελλάδα.

«Να γίνουμε μαζί η Αλλαγή»

»Για αυτό απευθύνομαι σε σένα, για να σου ζητήσω να γίνουμε μαζί αυτή η Αλλαγή.  Να μαζέψουμε μαζί υπογραφές για να διεκδικήσω την Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Πιστεύω ότι ένα κόμμα με προοδευτικές καταβολές και συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών και αξιών μπορεί να κάνει θαύματα αν ανοίξει στην κοινωνία, την αφουγκραστεί και ανταποκριθεί στο κάλεσμά της. Αυτό θέλω να κάνω μαζί με όλους εσάς το Κίνημα Αλλαγής, ένα πραγματικό Κίνημα πραγματικής Αλλαγής, βασισμένο στην αρχές και τις αξίες που ενέπνευσαν σοσιαλιστές, σοσιαλοδημοκράτες, οικολόγους και προοδευτικούς πολίτες στο παρελθόν και οι οποίοι σήμερα θέλουν να δουν μια δυναμική και προοδευτική κυβέρνηση στην Ελλάδα.

»Η υπογραφή που σου ζητάω σήμερα είναι μια δήλωση συμμετοχής. Όχι σε κάτι που τελειώνει την Πέμπτη, όταν θα καταθέσω την υποψηφιότητά μου, αλλά σε κάτι μεγαλύτερο, σημαντικότερο και υπέροχο: σε μια προσπάθεια να αφήσουμε στην επόμενη γενιά μια Ελλάδα μεγαλύτερη, ισχυρότερη, περήφανη. Μια Ελλάδα μέσα στην οποία κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας θα μπορεί να νιώσει ότι πατά στέρεα και δημιουργεί ελεύθερα.

»Μαζί μπορούμε να είμαστε αυτή η Αλλαγή».

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024