Στην απόλυση μίας εργαζομένης για διαρροή εσωτερικών πληροφοριών που αφορούσαν «απόρρητες» και «εμπορικά ευαίσθητες» πληροφορίες της εταιρείας προέβη η Netflix – Οι αντιδράσεις

Στην απόλυση μίας εργαζομένης για διαρροή εσωτερικών πληροφοριών προέβη η Netflix, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις σχετικά με τα προσβλητικά σχόλια στο νέο stand-up του Ντέιβ Σαπέλ.

Όπως αναφέρεται στη Guardian, η εν λόγω υπάλληλος, το όνομα της οποίας θα παραμείνει κρυφό, δημοσίευσε «απόρρητες» και «εμπορικά ευαίσθητες» πληροφορίες που αφορούσαν την εταιρεία.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία προέβη στην απόφαση αυτή έπειτα από αναφορά στο Bloomberg ότι, σύμφωνα με ανώνυμη εσωτερική πηγή της εταιρείας, η Netflix ξόδεψε 24,1 εκατ. δολάρια για το stand-up “Chappelle Show” και 21,4 εκατ. δολάρια για την δημοφιλή και επιτυχημένη σειρά της “Squid Game”, με την εταιρεία να δηλώνει ότι έπρεπε να προχωρήσει στην απόλυση της εν λόγω εργαζόμενης, ώστε να διατηρηθεί η κουλτούρα της εταιρείας που προάγει τη εμπιστοσύνη και τη διαφάνεια.

Η απόφαση αυτή ελήφθη σε μία περίοδο που, σύμφωνα με το Bloomberg, πολλοί «εξαγριωμένοι» υπάλληλοι της Netflix έχουν προχωρήσει σε παρόμοιου τύπου διαρροές, καθώς επικρατεί ένα γενικό κλίμα εκνευρισμού εναντίον της εταιρείας, έπειτα από την κυκλοφορία του show του Σαπέλ, στο οποίο ο κωμικός φέρεται να προβαίνει σε αντι-τρανς αστεία.

Οι αντιδράσεις

Η υπάλληλος, που απολύθηκε την Παρασκευή, θεωρείται ότι παρακίνησε τους τρανς υπαλλήλους σε απεργία ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ η εταιρεία έθεσε σε διαθεσιμότητα ακόμη έναν υπάλληλο τρανς.

Παράλληλα, τουλάχιστον 1.000 υπάλληλοι οργάνωσαν εικονική απεργία στις 20 Οκτωβρίου, με το κοινό να αντιδρά, επίσης, στις αποφάσεις αυτές της Netflix, διαγράφοντας πολλούς από τους λογαριασμούς του στην εν λόγω πλατφόρμα.

Μία τέτοια πράξη θα αποτελέσει εμπόδιο στην ανάπτυξη της εταιρείας, η οποία προσπαθεί να γίνει μία από τις πιο σημαντικές πλατφόρμες streaming των τελευταίων ετών.

Πρόσφατη, όμως, έκθεση κερδών της  δείχνει μία σημαντική μείωση των χρηστών της, πιθανότατα, εξαιτίας της πανδημίας, καθώς αυξήθηκαν μόνο κατά 1,5 εκατ. το τελευταίο τρίμηνο, καθώς η αν’απτυξη της εταιρείας απειλήθηκε από ανταγωνιστές όπως η Amazon Prime Video, HBO Max και η Walt Disney Company’s Disney+.

Πηγή: ΟΤ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr