Από αυτή τη στήλη κάποιες φορές σας ανοίγω την καρδιά μου. Είναι η στιγμή να σας ανοίξω και το πορτοφόλι μου. Εχω επενδύσει σε κρυπτονομίσματα μέσω μεγάλης ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Είχα ακολουθήσει τον Ελον τον Μασκ και επένδυσα σε Bitcoins. Ενα πενηντάρικο. Και δεν τα πήγα άσχημα καθώς μέσα σε έξι μήνες έχω ένα χαρτοφυλάκιο στα 73 ευρώ και σκέφτομαι να κάνω διορθωτικές κινήσεις, ας πούμε να μπω και στην αγορά χρυσού. Εχει την πλάκα του. Ανοίγω πότε πότε την εφαρμογή και αισθάνομαι παίκτης διεθνούς επιπέδου.

Ασχολούμενος, όμως, έστω και ερασιτεχνικά με το σπορ, διαπίστωσα ότι είμαστε πολλοί. Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάνω από 200.000 συμπατριώτες μας κάνουν συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα. Ωστόσο δεν είναι γνωστός ο αριθμός αυτών που την έχουν πατήσει ακουμπώντας τα ωραία τους λεφτά σε εταιρεία με έδρα κάτι εξωτικά νησιά. Ενδεχομένως θα έχει συμβεί και σε σας.

Δέχεστε ένα τηλεφώνημα από το εξωτερικό, η τηλεφωνήτρια σας λέει ότι μπορείτε να βγάζετε ένα κατοστάρικο τη μέρα και σας καλεί να κάνετε το βήμα. Αρκετοί το κάνουν. Και μετά κάνουν ουρά στη ΓΑΔΑ προσπαθώντας να φέρουν πίσω τα λεφτά τους από τον Παναμά. Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Διότι διαβάζω για συσκέψεις και θεσμικές κινήσεις προκειμένου να μαζέψουν τους απατεώνες που τσιμπούν τραπεζικούς κωδικούς από αφελείς μέσω παραπλανητικών μηνυμάτων. Πολύ ωραία. Ομως κάποια στιγμή πρέπει να αναληφθεί και μια πρωτοβουλία για αυτή την αγέλη από λαμόγια διεθνούς εμβέλειας που βουτάει τα χρήματα ανυποψίαστων, ενίοτε και άπληστων πολιτών. Ναι, το ξέρω ότι πρακτικά δεν είναι εύκολο.

Δέχεσαι τηλεφώνημα από Λονδίνο, σου δίνουν μια διεύθυνση η οποία αντιστοιχεί σε ένα κλειστό κατάστημα, καταθέτεις τα χρήματα και εκεί τελειώνει η σύντομη σχέση. Γνωρίζω δε περιπτώσεις ανθρώπων που εμπιστεύτηκαν ως και τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας προκειμένου να αγοράσουν κρυπτονομίσματα, αδειάζοντας τον κουμπαρά τους.

Είναι η ώρα να βγει κάποιος από την Τράπεζα της Ελλάδος και να ενημερώσει τους πολίτες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν αν θέλουν να ανήκουν στο ίδιο κλαμπ με τον Ελον Μάσκ, τον Τζεφ τον Μπέζος και τον Γουόρεν τον Μπάφετ που, παρεμπιπτόντως, εγείρει ενστάσεις για τα κρυπτονομίσματα

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr