Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία - Τρομακτικές εικόνες και συγκλονιστικά βίντεο από όλη την Ελλάδα

Κακοκαιρία – Τρομακτικές εικόνες και συγκλονιστικά βίντεο από όλη την Ελλάδα

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έχει «σαρώσει» σχεδόν όλη τη χώρα, ενώ έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές και άνθρωποι έχουν κινδυνεύσει.

Για ένα «επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο» έκανε λόγο ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης στη σημερινή ενημέρωση, κάτι που έχουν βιώσει από πρώτο χέρι πολίτες σε πολλές περιοχές της χώρας. Μάλιστα, ο υπουργός έκανε λόγο για ένα κρίσιμο διήμερο που υπάρχει μπροστά μας.

Στην Αττική

Σε πολλά σημεία στο Λεκανοπέδιο υπήρξαν προβλήματα από την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε από το πρωί. Μάλιστα, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου τονίζει ότι μέχρι το μεσημέρι έπεσε τόση βροχή όσο πέφτει άλλες χρονιές ολόκληρο τον Οκτώβριο.

Αυτός ο όγκος νερού προκάλεσε προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ στην Πυροσβεστική έγιναν:

  • 385 κλήσεις σε πάνω από 20 περιοχές
  • Οι 340 κλήσεις ήταν για αντλήσεις υδάτων και 11 για απομακρύνσεις πολιτών από αυτοκίνητα και από άλλα σημεία.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Σε «ποτάμι» μετατράπηκε η Πειραιώς

Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης η κυκλοφορία στην Πειραιώς διακόπηκε λόγω συσσώρευσης υδάτων στο ρεύμα προς Πειραιά από το ύψος της οδού Πέτρου Ράλλη και στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας.

Πλημμύρισε ο Περιφερειακός Λυκαβηττού

Καταρράκτης, στην κυριολεξία, δημιουργήθηκε στον Περιφερειακό του Λυκαβηττού.

Μεγάλα προβλήματα στη Νέα Σμύρνη

Θρίλερ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η υπηρεσία δέχτηκε κλήση για παροχή βοήθειας σε κτίριο στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου βρίσκονταν αρκετά άτομα εγκλωβισμένα χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν. Μάλιστα, η επιχείρηση είχε αίσιο τέλος.

Αντίστοιχο σκηνικό και στον Πειραιά, επί των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Πειραιώς, όπου η Πυροσβεστική εκλήθη για παροχή βοήθειας σε οδηγούς αυτοκινήτων. Ωστόσο, δεν προέκυψε κάτι ανησυχητικό από το συμβάν.

Σοκάρει η εικόνα των μαθητών σε γέφυρα από θρανία

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε η φωτογραφία των μαθητών από σχολικό συγκρότημα στη Νέα Φιλαδέλφεια που έφτιαξαν γέφυρα με τα θρανία τους για να γλιτώσουν από τα νερά.

Λεωφορείο «πνίγηκε» στην Ποσειδώνος

Λεωφορείο στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Βούλα, ακινητοποιήθηκε στη μέση του δρόμου, κάτω από τη γέφυρα, στο ύψος του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ευτυχώς, οι επιβάτες απομακρύνθηκαν εγκαίρως.

Μητέρα με το νήπιο στην αγκαλιά μέσα στη βροχή

Άλλη μια σοκαριστική σκηνή που διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια έντονης βροχόπτωσης ήταν όταν μια μητέρα μετέφερε στην αγκαλιά της νήπιο με τη βροχή να τους χτυπάει αλύπητα στον χώρο νηπιαγωγείου.

Πλημμύρισαν Πανεπιστήμια

Πλημμύρες σημειώθηκαν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας, με τη Σχολή Καλών Τεχνών να είναι πλημμυρισμένη, ενώ στάζουν νερά από το ταβάνι της Φιλοσοφικής Σχολής. Προβλήματα υπήρξαν επίσης και στο Φυσικό Αθήνας, τη Γεωπονική σχολή και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Γέμισε λάσπη η θάλασσα του Πειραιά

Τρομάζει η εικόνα από τον Κηφισό

Τρομακτικές είναι οι εικόνες από τον Κηφισό που έχει «φουσκώσει».

Στην Εύβοια

Μεγάλο πρόβλημα δημιούργησε η κακοκαιρία στα Νέα Στύρα καθώς πλημμύρισαν οι παραλιακοί δρόμοι αλλά και σπίτια. Ο δήμαρχος Καρύστου κάνει έκκληση, μέσω του evima.gr, στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Η κυκλοφορία διακόπηκε λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού.

Στην Κέρκυρα

Τα νησιά του Ιονίου έχουν χτυπηθεί από τον «Μπάλλο» με την Κέρκυρα να είναι στη δυσχερέστερη θέση και να έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Super Puma έσπευσε στο «Νησί των Φαιάκων» για να απεγκλωβίσει ανθρώπους. Την ίδια στιγμή, σε απεγκλωβισμούς από πλημμυρισμένα αυτοκίνητα προχώρησε νωρίτερα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού που τρέχει να προλάβει τις δεκάδες κλήσεις για βοήθεια.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, kerkyrasimera.gr, απεγκλωβισμοί πραγματοποιήθηκαν στη Μέση Κέρκυρα και τη Νότια Κέρκυρα, όπως στη Μεσογγή, στους Αγίους Δέκα, στα Μωραΐτικα και στις Μπενίτσες. Μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε μεταξύ Αγίων Δέκα και Σταυρού.

Δείτε φωτογραφίες από το Τρίκλινο που πλημμύρισε

Χιόνισε στη Βόρεια Ελλάδα

Δείτε εικόνες από τη χιονισμένη Φλώρινα.

Ισχυρή βροχόπτωση και στην Κεντρική Μακεδονία

Έντονες βροχοπτώσεις καταγράφονται ήδη σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, όπως και ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι, ενώ στα ορεινά ήδη άρχισαν οι χιονοπτώσεις, οπότε συνιστάται σε όσους μετακινούνται ειδικά τις νυχτερινές ώρες και κυρίως στις περιοχές των χιονοδρομικών κέντρων να τηρούν τα όρια ταχύτητας και να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Καταστροφική χαλαζόπτωση στο Ηράκλειο

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έχει φτάσει και στο Ηράκλειο, όπου έπεσε χαλάζι. Η κακοκαιρία πλήττει το νησί από το πρωί, ενώ μεγάλη ήταν η καταστροφή που προκάλεσε η χαλαζόπτωση στα ελαιόδεντρα.

Όπως φαίνεται και από τις παρακάτω φωτογραφίες που δημοσίευσε το ekriti.gr από το Μεσοχωριό Ηρακλείου, η σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στην περιοχή, έριξε τις ελιές από τα δέντρα.

Δείτε Live την πορεία της κακοκαιρίας

Sports in

Η Φενέρ και τι συμφέρει τον Ολυμπιακό…

Ο βασικός στόχος των «καναρινιών», το πρόγραμμά τους μέχρι την διπλή μάχη με τον Θρύλο και τα παιχνίδια με Γαλατά και Καραγκιουμρούκ, που καλό για τον Ολυμπιακό θα είναι να μην μετατεθεί κανένα από τα δυο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024