Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Μποτιλιάρισμα» και πολυήμερες καθυστερήσεις στα λιμάνια των ΗΠΑ - Διευρύνεται το ωράριό τους

«Μποτιλιάρισμα» και πολυήμερες καθυστερήσεις στα λιμάνια των ΗΠΑ – Διευρύνεται το ωράριό τους

Η παράταση του ωραρίου λειτουργίας του λιμανιού του Λος Άντζελες, κάτι που έχει ήδη κάνει από τα μέσα Σεπτεμβρίου το λιμάνι Λονγκ Μπιτς στην Καλιφόρνια, θα επιτρέψει επίσης να εκφορτωθούν πιο γρήγορα πολλά εμπορευματοκιβώτια που παραμένουν επί ημέρες στα πλοία

Το λιμάνι του Λος Άντζελες και το αμερικανικό συνδικάτο λιμενεργατών δέχθηκαν να εργάζονται περισσότερες ώρες τη νύκτα και τα σαββατοκύριακα προκειμένου να μειωθούν οι ουρές αναμονής που καθυστερούν τις παραδόσεις πολλών προϊόντων, ανακοίνωσαν εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου.

Πολλές άλλες εταιρείες –ανάμεσά τους η Walmart, η FedEx και η UPS– δεσμεύθηκαν επίσης να εργάζονται περισσότερο τις νύκτες προκειμένου να φεύγουν πιο γρήγορα τα εμπορευματοκιβώτιά τους από τα λιμάνια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να συζητήσει τις νέες αυτές πρωτοβουλίες με εκπροσώπους των εταιρειών αυτών στη διάρκεια διαδικτυακής στρογγυλής τράπεζας.

Η παράταση του ωραρίου λειτουργίας του λιμανιού του Λος Άντζελες, κάτι που έχει ήδη κάνει από τα μέσα Σεπτεμβρίου το λιμάνι Λονγκ Μπιτς στην Καλιφόρνια, θα επιτρέψει επίσης να εκφορτωθούν πιο γρήγορα πολλά εμπορευματοκιβώτια που παραμένουν επί ημέρες στα πλοία.

Η συμφόρηση στα λιμάνια προστίθεται σε μια σειρά επιμελητειακών προβλημάτων τα οποία τους τελευταίους μήνες έχουν προκαλέσει αναταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εμπόδιο στην παγκόσμια ανάπτυξη

Χθες Τρίτη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε ότι αυτά τα προβλήματα, σε συνδυασμό με την ανισότητα στην πρόσβαση σε εμβόλια κατά της covid-19 σε παγκόσμιο επίπεδο, εμποδίζουν την παγκόσμια ανάπτυξη.

Από την πλευρά της η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν ζήτησε από τους Αμερικανούς να μην πανικοβάλλονται λόγω των καθυστερήσεων στις παραδόσεις προϊόντων και τις ελλείψεις που παρατηρούνται, διαβεβαιώνοντας στη διάρκεια συνέντευξής της στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ότι θα υπάρχουν δώρα τα Χριστούγεννα.

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος οι καταναλωτές να πανικοβληθούν λόγω της έλλειψης προϊόντων τα οποία θέλουν να αγοράσουν για τα Χριστούγεννα», διαβεβαίωσε.

«Η οικονομία μας ανακάμπτει. Οπότε ενδέχεται να υπάρξουν μεμονωμένες ελλείψεις προϊόντων και υπηρεσιών τους επόμενους μήνες, αλλά υπάρχει επαρκής προσφορά προϊόντων», πρόσθεσε.

Οι αιτίες

Οι αιτίες των προβλημάτων αυτών είναι πολλές.

Η παραγωγή πολλών εταιρειών επηρεάζεται από την άνοδο των κρουσμάτων της covid-19 σε διάφορες χώρες.

Παράλληλα οι καταναλωτές παρήγγειλαν μαζικά προϊόντα για να διασκεδάσουν ή να αλλάξουν το σπίτι τους, καθώς λόγω των lockdown τα σπίτια έγιναν χώρος ψυχαγωγίας και εργασίας.

Εξάλλου πολλές εταιρείες δυσκολεύονται αυτή την περίοδο να προσλάβουν εργαζόμενους σε ζωτικής σημασίας θέσεις για την εφοδιαστική αλυσίδα, από αποθηκάριους ως οδηγούς φορτηγών.

Όμως οι καθυστερήσεις στην εκφόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων στα λιμάνια του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς, όπου φτάνει το 40% των εμπορευματοκιβωτίων με προορισμό τις ΗΠΑ, επιδεινώνουν το πρόβλημα.

Το αμερικανικό συνδικάτο λιμενεργατών (ILWU) διαβεβαίωσε ότι τα μέλη του είναι έτοιμα να εργαστούν περισσότερο. Επιπλέον οι εταιρείες Walmart, FedEx, UPS, Samsung, Home Depot, Τarget δεσμεύθηκαν να εκμεταλλευθούν το νέο διευρυμένο ωράριο των λιμανιών.

«Με αυτές τις έξι εταιρείες, περισσότερα από 3.500 επιπλέον εμπορευματοκιβώτια θα εκφορτώνονται κάθε εβδομάδα τη νύκτα ως το τέλος του έτους», επεσήμανε ο Λευκός Οίκος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024